• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ясен Тодоров: Прокуратурата и следствието са последния стожер на държавността в България

Ясен Тодоров: Прокуратурата и следствието са последния стожер на държавността в България

/КРОСС/ След 15 май - денят, в който Иван Гешев скъса оставката си, съмнителни хора почнаха да следят моите ежедневни навици. Със сигурност съм обект на проследяване и подслушване. Забелязах съмнителни лица и автомобили около жилището ми. Правя си изводите за това, което се случва. Това заяви Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба (НСлС) по Би Ти Ви.

По думите му единият вариант е някаква частна структура да се интересува от начина му на живот.

"Ако това е така, не е малка вероятността тази частна структура да е свързана с тези, които са изпълнители на покушението срещу главния прокурор. По-страшното е би било, ако това се извършва от Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО)". 

Според него при втория вариант това би означавало, че някой някъде в някоя служба е поискал спрямо Тодоров да се прилагат някакви СРС-та. 

"За съжаление, разрушаването на прокуратурата отвътре се случи в пълен синхрон с действията на политическите сили и законодателната власт. За няколко дни скоропостижно се случиха законодателни промени, които ме учудват. Виждам синхрон - не казвам, че са обвързани", каза още Ясен Тодоров. 

"Моите правомощия в НСлС са крайно ограничени със заповед на директора на Националното следствие, които ми е отне почти всички административни правомощия. На практика съм един обикновен следовател, на чийто кабинет има табелка зам.-директор, каза още той. 

По думите му има процедура за отстраняването му, за която той не е бил уведомен. 

"Това ще реши прокурорската колегия към ВСС. Не съм запознат с мотивите на директора Борислав Сарафов и помолих ВСС да ми даде възможност да се запозная с тях и да дам своето становище. Все още не са ми дадени", каза още той.

Тодоров не е съгласен с твърдението, че в прокуратурата се случва прегрупиране. 

"Лично считах Борислав Сарафов за приятел до 8 май, с него сме започнахме заедно студенти в първи курс, познаваме се от 35 години. Така се развиха събитията, че явно той не иска да работим в един екип", каза зам.-шефът на НСлС. 

Според него прокуратурата и следствието били последният стожер на държавността в родината. И съм съгласен с това, което каза лидерът на ДПС, че сме свидетели на разпад на държавността, допълни той. 

Дали ще стигнем до преучредяване на държавата, не мога да ви кажа. Много съм скептичен към промени в настоящата конституция, особено от хората, чиито записи чухме. Конституцията е писана от много добри юристи. Не може за 6 месеца хора, които си нямат понятие от право да пишат нова конституция, предупреди Ясен Тодоров

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

НА 180 градуса

МНОГО ТИ Е ДЕВАВИРАЛ ЛОЗУНГА , СМЕШНИК КОЛЕНИЧИЛ..!

02.06.2023 20:39:44

Фрог нюз

Накратко: Следват арести. Кои са в списъка? . Искането за сваляне имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е само интродукция към това, което предстои. Следващата крачка е неговото задържане. Това ще стане веднага, щом бъде гласувано свалянето на депутатския му имунитет. БСП, ДПС, ИТН и „Възраждане“ вече са готови да гласуват за свалянето на имунитета. Някои от тях го обявиха публично. Знаково в това отношение бе емоционалното изказване на Мустафа Карадайъ, че първите две коалиции – ГЕРБ-СДС не трябва да съставят редовно правителство. Освен арест за Борисов, се готвят обвинения и задържания на министри от неговите три кабинета. От енергетиката, през милионите в магистралите до Руски/Турски поток. Няма да бъдат подминати вършалите в МВР и службите. Важни фигури в ГЕРБ вече са дали знаци, че са готови да свидетелстват срещу своя лидер, за да спасяват себе си. В ГЕРБ са наясно за кои хора става дума. Ще бъдат ударени и лица от приятелския кръг на Борисов, заради съмнителни сделки, обществени поръчки, пране на пари, неясен произход на милиони в чужди банки и скъпарски имоти. Ще бъдат повдигнати обвинения и на политици, които досега са се считали и все още са считани за недосегаеми. Вторият етап от тази прокурорска офанзива ще засегне близкият кръг около президента Радев. Този път задаващите се действия не са по решение или хрумване на главния прокурор, президентството или на кукловоди от задкулисието. Самото задкулисие е на мушката. Което е знак за всеки интелигентен човек да се замисли за взаимодействията с партньорските държави в НАТО, ЕС и техните служби.

31.05.2023 14:15:32

Анонимен

Ми те паданаха миналата седмица. Ако наистина те са последният стожер, то жална ни майка. Ще си опукам пуканки и ще гледам следващата серия на сагата Гешев против Сарафов.

28.05.2023 18:00:46

Анонимен

Така е Прокуратурата е стожер на държавните интереси, но в България държавата това са управниците и политиците.

28.05.2023 15:58:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.