• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Д-р Лъчезар Томов:20% спад на новите случаи

Д-р Лъчезар Томов:20% спад на новите случаи

/КРОСС/ "Имаме с по 20% спад на новите случаи, който се дължи най-вече на София и на някои части в страната, други части - Враца и др. няма такъв спад", съобщи математикът д-р Лъчезар Томов в "Денят започва с Георги Любенов" за резултатите за последните 7 дни. Според него има разлика в това как се прилагат мерките, доколко се спазват.

Най-добре се справиха с пандемията държавите, които реагираха рано - още в края на януари, началото на февруари, ние реагирахме в началото на март. И основното сред мерките им е затварянето на държавата, задължителната карантина от 14 дни, като не са отпуснали режима през лятото. Като примери д-р Томов даде Южна Корея и Тайван.

Прогноза не може да се направи за след празниците какви ще са резултатите, защото не може да се предвиди как ще празнуват хората - тя зависи от тяхното поведение, отбеляза математикът.

Направил е оценка, че смъртността сега ще започне леко да пада, което ще се покаже като по-бърз спад, защото имаме все повече възрастни хора болни, което означава, че все повече хора са в интензивно отделение и все по-дълго те ще бъдат лекувани.

Данните показват, че процентът заразени при нас не е голям, каза д-р Томов. У нас болни са били 10-15 % от населението.

НСИ отчита ноември за най-смъртоносен от 5 години насам - в България през този месец са починали 15 964 души, от COVID-19 - 2 681.

При претоварената здравна система има хора, които се лекуват вкъщи, а са за хоспитализация, около 15-20% от новите случаи би трябвало да са хоспитализирани, но няма къде да се хоспитализират. Те се лекуват с пневмонии вкъщи, с кислородни апарати вкъщи. Това е болест, която е неуправляема, вие сте вкъщи, почивате, не влизате в регистрацията. Така обясни математикът голямата смъртност общо и ниската от случаите с COVID-19.

Хората ходят болни на работа, тъй като заболяването често започва леко и без никакви симптоми, особено мъжете на възраст 35-55 години, и се забавят с лечението, други искат бързо да влязат в болница, но няма място.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.