• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Хитри начини как да ни е топло през зимата

Хитри начини как да ни е топло през зимата

/КРОСС/ През зимата всички желаеме да ни е топло, само че невинаги можем да си го позволим и постоянно се налага да пестим. Все отново има способи , с които отоплението може да ни излезе по-евтино. Сигурно имате доста познати, които имат камина или парно и все се оплакнат, че им е студено, пък сметките - високи.

В следващите редове ще ви посочим няколко съвета, с които можете да спестите от отопление и въпреки всичко да ви е топло.

Да инвестираме в дограма

Вътрешната и външна изолираност е съществена за запазването на топлината. Ако не можете да си позволите да сложите нова дограма, то тогава най-малко уплътнете ръчно прозорците, тъй че топлината да не излиза на открито . Най-добре е да го направите със силикон. Важно е да се запуши всяка една дупчица, тъй че да не духа. Плътните пердета също са положителен вариант.

Да не покриваме радиаторите

Логично е да са монтирани под прозореца, където падат завесите. Това макар че е казус , защото част от топлината остава сред завесата и прозореца. Също по този начин там се крият и мухи, които спят зимен сън. Когато макар че е топло, те се активират. Хубаво е да отоплявате вярно цялото помещение, без да се концентрира топлината единствено на едно място.

Климатиците би трябвало да работят непрекъснато

Може и да ви звучи налудничаво, само че всяко прекъсване и стартиране на климатиците харчи доста повече ток от това да работят непрекъснато . Можете да ги настроите на по-слаба мощност , тъй че да поддържат относителна топлота . Настройте струята надолу, а не към тавана. Това е и чудесна концепция да попитате ученика си вкъщи за какво и да преговорите материала по физика. Важно е и да почиствате климатиците постоянно и да се сменяте филтрите постоянно , с цел да не се задържа прахуляк и повреждат самите тела.

Да проветряваме постоянно

Проветрявайте постоянно и не изключвайте климатика, даже да ви няма прочуто време. Причината е, че още веднъж ще се харчи ток. При печката и камината не е допустимо , тъй като е опасно. Вече сте се охарчили за климатик, по тази причина е от значение да го използвате по предопределение . Ако изключите и климатика, когато е най-студено, той може и да се повреди.

Използвайте слънцето

Когато е слънчево, махнете щорите и оставете светлината да влезе. Така помещението ще се затопли естествено и в този ден може да не използвате други електроуреди.

Не размразявайте на стайна температура

Това също отнема от топлината. Оставете ги първо в хладилника, а в следствие ги извадете. Същото се отнася и за студената каса с бира.


Източник: actualno.com

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.