• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

8 екзотични места, където е лято през януари и февруари

8 екзотични места, където е лято през януари и февруари

/КРОСС/ Според мнозина ние сме късметлии да живеем в страна с четири сезона. Истината е, че сме късметлии да живеем на планета, на която можем да намерим всеки сезон по всяко време на годината. Ако вие сте от онези хора, които просто не могат да заобичат зимата, идването на студения сезон е чудесен повод да се качите на самолет и да отлетите на юг.Януари и февруари са месеци, в които можете да си направите две в едно почивки. Комбинирайте безгрижно събиране на тен на плажа с отбелязване на нетрадиционна Нова година или горещ Свети Валентин.

Ето и осем от най-добрите посоки, в които можете да се отправите за почивка на топло, когато у нас е зима:

Доминикана

Доминикана е карибски рай, създаден за излежаване по плажовете, за гмуркане из рифовете и пиене на коктейли на плажа по залез. Можете да плувате в тюркоазените води на Карибско море, да вдигнете адреналина със скоростна лодка или да си изберете лежерен следобеден круиз - темпото избирате вие, а сезонът е вечно лято.

Малдиви

Малдивите са идеалната дестинация, в която да откриете усамотение и лукс. Едно от най-сложните неща ще бъде да изберете хотелски комплекс или плажна вила на някое от стотиците островчета и архипелази. Изборът е огромен, а допълнителните глезотии, които предлагат местата за настаняване, правят вземането на решение наистина трудно. Но на каквото и да се спрете, няма шанс да сбъркате - морето е кристално, подводният свят е магичен, а луксът е запазена марка на цялата страна.


Занзибар

Слънчевият остров край бреговете на Африка ще спечели сърцето ви с божествените си плажове и топлата си вода в месеците, когато в България е зима. Това е и дестинацията с едни от най-дружелюбните местни, поне що се отнася до екзотични дестинации за зимни бягства. Екзотичните пазари за подправки и риба, круизите до излезли от картички островчета и родната къща на Фреди Меркюри, който е роден на острова, са бонуси за вашето бягство на топло към Занзибар.


Мавриций

Марк Твен е казал: "Раят е изкопиран от Мавриций", а ние вярваме на господин Твен. Тази точка в Индийския океан на 2000 км от африканските брегове успява да създава лукс за посетителите си, без да нарушава съвършената хармония на природата. Вулканични езера, джунгли, ослепително бели плажове с поклащащи се на вятъра палми - това ще са акцентите на вашето зимно бягство, ако изберете Мавриций.


Шри Ланка

В Шри Ланка ще срещнете едни от най-усмихнатите хора на планетата, ще пътувате по древните пътища на подправките и ще откриете плажен рай през януари и февруари - слънцето е в изобилие, температурите през деня са около 30 градуса, а дъждът е минимален или никакъв. За най-добри възможности за хубаво време за плаж, изберете плажове по южното и западното крайбрежие.


Куба

Куба е идеална посока за търсене на слънце по това време на годината - не е изпепеляващо горещо, но е достатъчно топло, за да прекарвате блажени слънчеви дни по бански на едно от най-красивите и спокойни крайбрежия на планетата. Кубинците са лъчезарни хора, които непрестанно ще ви спират да си бъбрят с вас, страната им е красива и пълна с история, водата е нереално синя и топла като чай - какво друго може да иска човек от едно тропическо бягство?


Дубай

Дубай е добра идея почти по всяко време на годината - това е страна, в която жегата не може да ви уплаши, докато изследвате климатизираните молове или галерии на световно ниво. Зимата в арабското емирство има и друг плюс - освен че температурите на открито са по-поносими и можете да откриете, че тук има и красива природа, това е и сезонът на намаленията в големите търговски вериги.


Кения

Кения е изумителен микс от плажове и планини, дива савана и удобства за туристите, древни цивилизации и лукс насред пустошта. През януари и февруари сменете климата с топло и слънчево място, където можете както да си почивате на плажовете на Момбаса, така и да се отправите на първото си сафари.


ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.