• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Мариана Тошева: Над 60 000 бежанци трябва да бъдат преместени от хотели до края на май

Мариана Тошева: Над 60 000 бежанци трябва да бъдат преместени от хотели до края на май

/КРОСС/ „Преместването на украинските бежанци е обезпечено“, каза председателят на агенцията по бежанците Мариана Тошева пред бТВ.

„Планът за преместването на хората се финализира. През изминалите два месеца беше най-важно хората да са настанени. Има план в разчети какъв транспорт е необходим, какви ведомства са ангажирани и в кои бази ще бъдат настанени“, каза Тошева.

Тя коментира, че малко над 63 хиляди лица от Украйна са настанени в хотелите. Тошева допълни, че щом бежанците могат да останат до 31 май, то те трябва да го направят.

„Има резервен план – може да се настанят в общежития и ведомствени бази. Правят се проверки на наличните спортни бази дали отговарят на минималните стандарти за живот“, каза Тошева.

Според данните, с които Тошева разполага, близо 9000 лица са заявили, че искат да започнат работа у нас. „Тези, които са си намерили работа е желателно да излязат на квартира. Помощите за квартира се получават през работодател“, каза Тошева.

„Трябва да се помогне на тези хора да се върнат към нормалния живот.  Те намериха спокойствие тук, ориентираха се в България, страшно важно е да започнат нормалното ежедневие“, казва тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Интересно ни е , къде настаняват украинските бежанци в богата Германия например! И дали спят в хотели, или спят на походни легла? В крайна сметка кой плаща масрафа?

16.05.2022 11:46:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.