• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Започва работа платформата Toyota Open Labs

Започва работа платформата Toyota Open Labs

/КРОСС/ Toyota Open Labs е нова отворена платформа за иновации, предназначена да подкрепя стартиращи фирми в техните амбиции за разширяване и принос в процеса на устойчиво бъдеще.
• Платформата стартира с отворена покана за start-up компании, готови да комерсиализират своите идеи в областта на енергетиката, кръговата икономика, въглеродната неутралност, интелигентните общности и мобилността за всички.
• Тя предоставя възможност за представяне в глобален план и развитие на стартиращи фирми.

Toyota Motor Europe стартира Toyota Open Labs, нова отворена платформа за иновации, обединяваща стартиращи фирми с бизнес звена в екосистемата на Toyota, за да материализира иновациите и да бъде водеща на пазара в следващата фаза на мобилността. Програмата ще подпомогне трансформацията на Toyota в компания за мобилност чрез задълбочаване на нейния опит в областта на енергетиката, кръговата икономика, въглеродно-неутралните технологии, интелигентните общности и мобилността за всички инициативи.

Toyota Open Labs се открива с покана за стартиращи компании, работещи в пет ключови категории:
• Енергия: Технологии и системи за улесняване на енергийния преход, водородна икономика, балансиране на мрежата, управление на енергията, интелигентно зареждане и пренос на енергия от автомобила към мрежата (vehicle-to-grid)
• Кръгова икономика: Технологии и системи, позволяващи възстановяване, рециклиране и повторна употреба на автомобили и батерии
• Въглеродна неутралност: Технологии и системи, помагащи на компаниите и обществото да намалят въглеродните емисии, и дигитализация, за да се осигури възможност за прозрачна оценка на жизнения цикъл
• Интелигентни общности: Нови бизнес модели и решения за разработване и поддръжка на интелигентни общности чрез споделяне на превозни средства, абонаменти и центрове за мобилност
• Мобилност за всички: Решения за определяне на справедлива стойност за преодоляване на бариерите пред мобилността, укрепване на системите за мобилност и създаване на общности с ниски въглеродни емисии, отговарящи на нуждите на застаряващото общество, както и разработване на универсални конструктивни системи за всички потребители

Партньорите на Toyota Open Labs включват Toyota Tsusho Europe, подразделението за търговия и вериги за доставки на групата Toyota, KINTO Europe, марката за мобилност на групата Toyota, Woven Capital, рисковият фонд на Toyota за етапи на растеж и Toyota Mobility Foundation, фондация с нестопанска цел на Toyota.

Стартиращите фирми, избрани по време на отворената покана, ще имат възможност да се ангажират с разнообразна мрежа от съветници и наставници, да отворят нови пътища за растеж, да подобрят своите бизнес стратегии и инвестиционни възможности, да направят информирани подобрения на продуктите и да изградят взаимоотношения, за да помогнат за постигане на глобално въздействие.

Участниците ще имат възможността да разработят доказателства за пригодност на концепцията (Proof of Concept) с Toyota, да проучат пътища за въвеждане на пазара и да си партнират с екосистемата на Toyota. Всеки участник ще получи подкрепа за разработка и възможност да покаже своята технология в деня за демонстрации Demo Day по време на Параолимпийските игри в Париж през 2024 г. 

„Ако сте стартираща компания, фокусирана върху решаването на утрешните предизвикателства пред устойчивостта и мобилността, Toyota Open Labs е правилното място за вас. Toyota разработва системи за мобилност, които устойчиво ще преоткрият начина, по който живеем, работим и действаме в глобален мащаб. Toyota Open Labs представлява уникална възможност за превръщане на смели стартиращи визии в реалност чрез несравнима подкрепа от нашата иновационна екосистема," отбелязва Кайли Хименес, старши вицепрезидент отговорна за човешкия ресурс, технологиите и корпоративните въпроси в Toyota Motor Europe .

„Решаването на предизвикателствата, свързани с мобилността и устойчивостта, са критични въпроси, които заслужават да бъдат поставени на най-големите сцени в света. Активната екосистема за иновации в Европа в тези области представлява огромен потенциал и ние сме развълнувани да си партнираме със стартиращи компании, за да им помогнем да трансформират своите вълнуващи начинания в решения които могат да бъдат развивани на ранен етап," допълва Джордж Келерман, вицепрезидент по инвестиции и придобивания в Woven by Toyota и управляващ директор на Woven Capital.

„Мисията на KINTO да ускори прехода на Toyota към компания за мобилност не може да бъде постигната без приноса на външни партньори, в съответствие с нейната мисия за трансформации и стратегия. Изцяло новата платформа Toyota Open Labs е идеалното място за стартиращи фирми да се ангажират с нас в този фундаментален преход," отбелязва Мигел Фонсека, главен изпълнителен директор на KINTO Europe.

„Преследвайки корпоративната философия на Групата Toyota Tsusho - да живеем и просперираме заедно с хората, обществото и планетата - ние се стремим да „Бъдем правилният" (Be the Right ONE). В нашата бързо променяща се среда, където устойчивостта и кръговратът въплъщават новото нормално, ние силно подкрепяме инициативи като платформата Toyota Open Labs, за да допринесем с нови идеи, добавена стойност и импулс за развитие на уникалността на нашата група," отбелязва Лоран Галоа, ръководител бизнес развитие в Toyota Tsusho Europe.

Toyota Mobility Foundation има основна визия „Да създаде все по-добро общество за мобилност" и изпълнява проекти заедно с общини, нестопански организации, местни общности, университети и иноватори в Япония, Европа, Азия, Северна и Южна Америка и Африка. За да превърнем тази визия в реалност, ние подкрепяме стартиращи фирми с иновативни идеи, които ни помагат да изградим бъдеще, което е приобщаващо, устойчиво и без въглеродни емисии. Платформата на Toyota Open Labs е чудесен начин за откриване на нови идеи и приобщаване на бъдещи визии за мобилност от стартиращи компании в цяла Европа," допълва Моника Перес Лобо, директор Toyota Mobility Foundation Europe.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.