• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Toyota: Батериите от е-модели ще се използват за съхраняване на енергия

Toyota: Батериите от е-модели ще се използват за съхраняване на енергия

/КРОСС/ Toyota Motor Corporation разработва стационарна система за съхранение на батерии заедно с енергийния доставчик Tokyo Electric Power Company Holdings (TEPCO). Батериите в електрифицираните модели на Toyota ще помагат да се съхранява енергия от възобновяеми източници и тя да се използва в дългосрочен план - дори когато няма вятър или слънце.

Постоянното увеличаване на електрифицираните превозни средства по пътищата постепенно увеличава и търсенето на електроенергия. Системите за съхранение са от решаващо значение за стабилно и устойчиво енергоснабдяване. Ако от вятърна и слънчева енергия се генерира повече зелено електричество, отколкото е необходимо, то може да бъде събрано и отново предоставено по време на ниското им производство. По този начин пиковите натоварвания ще се балансират и енергийният преход ще се насърчава.

Системата за съхранение на батерии, разработена от Toyota и Tepco, има капацитет от около три мегаВатчаса (MWh) - с мощност от един мегават. Батериите в електрическите превозни средства на Toyota са комбинирани със система за управление на енергията и друго оборудване, наред с други неща, за да преобразуват постоянен ток в променлив ток и по този начин да могат да захранват електрически устройства с електричество. Използват се общи оперативни технологии и се спазват най-високите стандарти за сигурност.

Системата за съхранение на батерии ще бъде инсталирана във вятърния парк "Eurus Tashirotai" близо до японския град Казура това лято. От есента участващите партньори искат да тестват работата и производителността на системата и да проучат степента, в която тези системи могат да бъдат използвани икономично.

По пътя към общество с неутрална въглеродна мобилност, Toyota ще работи и с Toyota Industries, Toyota Tsusho и Denso за използване на безопасни, издръжливи, висококачествени, евтини и високопроизводителни акумулаторни батерии за електрифицирани превозни средства като част от кръговото икономика. След първия си "живот" батериите с високо напрежение ще могат отново се използват, например, в системи за съхранение на енергия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.