• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Продължава разследването на трагедията на АМ "Струма"

Продължава разследването на трагедията на АМ "Струма"

/КРОСС/ Продължава разследването на трагедията на магистрала "Струма". Прокурор и следовател заминават днес за Скопие, където на място ще вземат ДНК материал от близките на загиналите. Така по-бързо ще може да се извърши идентифицирането на жертвите. Ще бъдат поискани и документи, свързани с изгорелия автобус.

Междувременно разследването проверява свидетелските показания и се опитва да установи има ли осми оцелял пътник след огнения ад. Човешка грешка е водещата версия за трагедията на АМ "Струма". На мястото на инцидента са констатирани лоша пътна маркировка, лоша сигнализация и лоша организация на движението. Събраните материали категорично отхвърлят версиите пожарът да е предизвикан от контрабанда на гориво или от терористичен акт. Автоекспертите продължават да анализират възможните причини за трагедията.

„Автобусът е отнесъл знак, след като се удря в „острова" и мантинелата. Спирачен път има, имаше следи. За съжаление, траекторията, която е следвал автобусът, е била фатална. Захабената маркировка в дясната страна на платното е една от причините да се стигне до този инцидент с фатален край ", смята автоекспертът Румен Дунев.

Той посочи, че маркировката помага на водачите да знаят къде се намират на пътното платно. Дунев е на мнение, че маркировката, неправилно поставената мантинела и лошата инфраструктура са само част от причините за фаталната трагедия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

30.11.2021 08:49:54

Анонимен

Заключения преди да е чуто обяснението на експертите по пожарите за причината автобусът да е обхванат толкова бързо от пламъци, които са се извисявали много над превозното средство. Нафтата гори бавно и изпуска черен дим при горенето, какъвто не е забелязан от свидетелите.

29.11.2021 11:54:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.