• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Протест на служители на градския транспорт ще затрудни движението по някои линии в София

Протест на служители на градския транспорт ще затрудни движението по някои линии в София
Искането е за 30% увеличение на заплатите

/КРОСС/ Работещи в системата на столичния градски транспорт излизат на протест в четвъртък сутрин. Акцията е организирана от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ, а основното искане е за 30% увеличение на заплатите.

Демонстрацията ще се проведе в столичния квартал „Дружба", на последната спирка на линии 4, 88, 204, 304, 384 и H4 от градския транспорт. Те обслужват кварталите „Гоце Делчев", НИМ, Заоопарка, „Хаджи Димитър" и летище „София". Очаква се движението по тези линии да бъде временно затруднено.

Протестът започва в 8.00 ч. и все още не е решно колко ще продължи, каза в ефира на предаването „Твоят ден" по NOVA NEWS инж. Александър Шопов от Федерация на транспортните синдикати към КНСБ.

„Целта ни не е да създаваме напрежение у гражданите, а да покажем какво следва, ако няма кой да обслужва линиите на градския транспорт. Исканията ни са за достойни заплати - увеличение с 30%", уточни Шопов.

По думите му в момента възнагражденията са в размер на 1800 лева. „До момента с всички бивши кметове е имало диалог и сме получавали увеличения. За тази година обаче не са предвидени средства за това", каза той.

Според него комуникацията със Столичната община се води през медиите. „Искаме да говорим с Васил Терзиев", настоя синдикалистът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Увеличаването на заплатите на работещите в системата на столичния градски транспорт с 30% може да стане единствено чрез увеличаване цената на билетите, нещо което винаги е за сметка на гражданите. Аман от синдикатите на комунизма!

19.01.2024 18:39:49

Анонимен

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

17.01.2024 14:33:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.