• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Заради големи спортни събития в София,обединеният транспортен бранш няма да протестира в неделя

Заради големи спортни събития в София,обединеният транспортен бранш няма да протестира в неделя

/КРОСС/ Обединеният транспортен бранш взе решение да не провежда извънреден протест на 15 май (неделя) в София, като ще се съобрази с двете големи спортни събития в столицата в същия ден - финала за Купата на България между Левски и ЦСКА-София на Националния стадион "Васил Левски" и благотворителния полумаратон, в които се очаква да се включат десетки хиляди фенове и участници. По този начин превозвачите показват отново, че са готови на диалогичност и не искат да пречат целенасочено на гражданите.

Припомняме, че вчера Обединеният транспортен бранш взе единодушно решение да уважи молбата на министъра на образованието акад. Николай Денков да не възпрепятства движението на учениците до училище в деня на големия национален протест 18 май, когато се провежда и държавният зрелостен изпит по български език и литература. Затова протестните действия ще започнат след 9.00 часа сутринта. Превозвачите призовават към добрия им пример да се присъединят отговорно и всички други протестиращи.

Обединеният транспортен бранш сега ще насочи всички свои усилия и ресурс именно към големия протест на 18 май, когато ще постави още веднъж своите искания за намаляване с 50% на акциза на горивата и отпадане на биокомпонента за 6 месеца, както и за мораториум върху готвеното увеличение на размера и обхвата на тол таксите от 1 юли 2022 г. и осигуряване на необходимите средства за гарантиране на транспортната услуга на българските граждани.

За 18 май ще бъде създадена организация и всички граждани ще бъдат информирани за точките и часовете на протест, за да предвидят възможностите си за транспорт. В средствата за масова информация, в социалните медии и в официалните Интернет страници на организациите и компаниите, които вземат участие, ще бъде обявена информация, която да улесни пътниците.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.