• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

EVN Трейдинг с награда „Новатор в търговията с електрическа енергия“

EVN Трейдинг с награда „Новатор в търговията с електрическа енергия“
Отличието беше връчено от Българския енергиен и минен форум

/КРОСС/ На 18 декември EVN Трейдинг, водещ търговец на свободния пазар на електроенергия, част от групата на EVN България, беше отличен като „Новатор в търговията с електрическа енергия" на годишните награди на Българския енергиен и минен форум в София. Отличието беше връчено от изп. директор на Електроенергийния системен оператор Ангелин Цачев на Стоян Михов, прокурист на EVN Трейдинг и на Калина Трифонова, зам.-председател на Съвета на директорите на EVN България. Наградата отличава EVN Трейдинг като първият търговец на електроенергия в България, стартирал роботизирана търговия на Българската независима енергийна борса (БНЕБ).

За целта компанията внедри технологичното приложение за свързаност API на водещия европейския оператор на платформи за търговия с електроенергия Nord Pool. Приложението дава възможност за автоматизиране на търговията в пазарен сегмент „В рамките на деня" (Intraday). Регистрираните търговски участници имат възможността да интегрират ефективно своите платформи със съществуващите електронни системи за търговия. Целта е по-голямо удобство, по-кратко време за реакция, точни отчети и сигурност.

EVN Трейдинг развива дейност с клиенти на българския електроенергиен пазар от 2008 г. като търгува с електрическа енергия в още шест страни в Европа: Германия, Гърция, Северна Македония, Румъния, Сърбия и Унгария. Компанията е регистрирана на основните регионални електроенергийни борси: на българската (IBEX), на немската (EEX), на унгарската (HUPX), на гръцката (HENEX) и на румънската (ОPCOM). С натрупаната практика и компетенции EVN Трейдинг е сред водещите енергийни доставчици в България и управлява една от най-големите балансиращи групи в страната.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.