• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Инж. Стоян Братоев: През 2025 г. трябва да имаме метро до ж.к. "Левски"

Инж. Стоян Братоев: През 2025 г. трябва да имаме метро до ж.к. "Левски"

/КРОСС/ Проектът за разширяване на третата линия на столичното метро от кв. “Хаджи Димитър” до ж.к. “Левски” е за три години и половина и трябва да приключи през първата половина на 2025 година. Това е тежко строителство, голям обем от работа трябва да се свърши и изисква много време. Това каза в студиото на “Денят започва” проф. д-р инж. Стоян Братоев – изпълнителен директор на “Метрополитен” ЕАД.

По думите му макар и трудно изграждането на софийското метро продължава. Независимо от моментните финансови проблеми, работата по график не е спирала, заяви той. Вече е подписано споразумение с Финансовото министерство, което ще даде възможност да се извършат и плащанията.

“Засега вървим добре. Първите месеци са свързани с премествания на инженерна инфраструктура - колектори, канализационни, кабелни, всичко това в голяма степан вече е завършено и се започва със същинските конструкции в участъка - първо на станциите, защото те са с по-голям обем, постепенно ще започнат и на тунелите”, обясни инж. Братоев.

Той отбеляза, че участъкът е 3 км с 3 метростанции и допълни:

“Това е третият етап от строителството на третата метролиния. Остава още един етап, който се надяваме до края на годината също да започне.”

Според него местата на метростанциите са максимално комуникативни - първата спирка ще е до стадион “Георги Аспарухов”, втората ще е на улица “Витиня”, а третата ще е между “Левски В” и “Левски Г”.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.