• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Слави Трифонов: Ще инициираме национален референдум да стане ли България президентска република

Слави Трифонов: Ще инициираме национален референдум да стане ли България президентска република

/КРОСС/ Партия „Има такъв народ“ ще инициира референдум да стане ли България президентска република или да остане парламентарна. Това каза лидерът на ИТН Слави Трифонов във видеообръщение по телевизия 7/8.

„Аз видях политическата система отвътре. И ще ви кажа следното: там има основно лицемерие, лъжи, корупция, задкулисие, интриги и болезнена жажда за власт.

Това видях. И затова мисля, че аз не съм политик. И мисля, също че не само трябва да се разбие моделът ГЕРБ, а трябва да се разбие моделът на цялата сегашна политическа система. Затова искаме вие да кажете време ли е България да стане президентска република или да остане парламентарна? Искаме да ви попитаме това на национален референдум. Решението трябва да е ваше, защото държавата е ваша“, заяви Трифонов.

Той е категоричен, че партията му ще бъде гарант за това решение:  „За да гарантираме, че това ще се случи и вашето решение, каквото й да е то, ще бъде приведено в действие, ние ще бъдем гарант, ваш гарант в следващия парламент.“

„Властта не е на всяка цена, но моралът е и ИТН сами срещу всички, заедно с вас“, в заключение каза Трифонов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

OPASEN TANDEM

Крайната цел на Радев е установяването на президентска република, но самият Радев вече не е онзи президент под чийто юмрук се обединиха необединимите. В обществения дебат все по-сериозно навлиза темата за отстраняването на Радев и институцията „служебен кабинет“. Вероятно Радев вижда последна възможност да осъществи плана си очаквайки партиите да се провалят за пореден път и той да се възцари във властта. Вече е много видно, че планът Радев-Трифонов е антидемократичен и е насочен към узурпиране на властта в държавата, а не просто към смяна на модела. В този контекст тандема Трифонов – Радев ще нанесе много щети на държавата ни ако скараните партии не обединят волята си да смачкат щенията им в зародиш.

27.08.2022 15:52:34

Анонимен

То добре, ама ако се случи президент да стане някое подобие на клоуна Плевнелиев? Тогава какво ще правим? Който и да управлява, следва да има механизъм за отзоваването му и критерии при избора му. При импийчманта пак въпросът се решава от идиотите в народното събрание. Получава се порочен кръг. От друга страна не може да се допусне неограничена и безконтролна власт. Иначе е добро решение и ще съкрати сроковете за вземане на решение и изпълнението му. И пак остава отворен въпросът с морала.

27.08.2022 07:59:43

Анонимен

Тоа откача все повече!

26.08.2022 22:12:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.