• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

LG обявява финансовите резултати за второто тримесечие на 2023 г

/КРОСС/ Компанията отбеляза най-високите приходи за второто тримесечие в историята си. Резултатите за второто тримесечие подчертават успеха на стратегията на компанията за постигане на непрекъснат растеж, като същевременно се засилва конкурентоспособността на бизнеса. Рекордните приходи отразяват действията на компанията за фундаментално подобряване на бизнес структурата ѝ чрез преследване на нови бизнеси с услуги, базирани на платформи, и непрекъснато разширяване на сегментите от типа "бизнес към бизнес" (B2B).

Рентабилността също е висока, въпреки че оперативните приходи са с 6,3% по-ниски от второто тримесечие на миналата година, главно поради еднократна провизия за 2023 г. през второто тримесечие.

Компанията планира да постигне допълнителни подобрения на рентабилността чрез оптимизиране на ефективността и чрез изпреварващо посрещане на пазарните изисквания чрез по-добро прогнозиране на търсенето и конкурентоспособност на производството. LG също така планира непрекъснато да укрепва своя онлайн магазин за маркови стоки и бизнеса си с директни доставки до потребителите.

LG Home Appliance & Air Solution Company генерира приходи за второто тримесечие от 7,99 трилиона вона и оперативна печалба от 600,1 милиарда вона. Въпреки засилените пазарни условия, бизнес единицата отбеляза силна рентабилност на фона на увеличените продажби на продукти с високо търсене като климатици и енергийно ефективни продукти с термопомпи. Оперативната печалба се увеличи с 40 процента спрямо предходната година, отразявайки ефективното управление на структурата на разходите.

LG Home Entertainment Company записа приходи за второто тримесечие от 3,15 трилиона вона и оперативна печалба от 123,6 милиарда вона. Тъй като продължават да съществуват предизвикателни бизнес условия за световната индустрия за потребителска електроника, компанията продължава да се фокусира върху подобряването на оперативната ефективност и рентабилността чрез разрастване на бизнеса със съдържание и услуги, базирани на платформата за смарт телевизори webOS на LG.

Приходите на LG Vehicle component Solutions Company за второто тримесечие са 2,66 трилиона вона, най-високите приходи за второто тримесечие в историята на компанията. Въпреки това, оперативната печалба е 89,8 милиарда Южнокорейски вона без еднократни разходи като еднократни провизии, постигайки най-високата оперативна печалба за второто тримесечие по отношение на ефективността на бизнеса. Но след като маржът на оперативната печалба на компанията включваше еднократната провизия от 151 милиарда Южнокорейски вона, свързана с изтеглянето на Chevy Bolt EV от General Motors, това доведе до оперативна загуба от 61,2 милиарда Южнокорейски вона. Тази провизия отразява увеличенията на материалните разходи, настъпили през периода на изземване.

LG Business Solutions Company отбеляза подобрени приходи за второто тримесечие в размер на 1,33 трилиона вона и оперативна печалба от 2,6 милиарда вона. Както приходите, така и оперативната печалба отбелязват лек спад в сравнение със същия период на миналата година поради трайното отслабване на търсенето на IT продукти. От третото тримесечие нататък се очаква търсенето на IT продукти постепенно да се възстанови в сравнение с първото полугодие.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.