• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

LG обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2021 г.

LG обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2021 г.

Отбелязват се най-високите приходи за тримесечие при оперативната печалба в историята на компанията

/КРОСС/ LG Electronics Inc. (LG) обяви консолидирани продажби за първото тримесечие на 2021 г. в размер на 18,81 трилиона южнокорейски вона (16,90 млрд. щатски долара) и оперативна печалба от 1,52 трилиона южнокорейски вона (1,36 млрд. щатски долара) - най-високите тримесечни резултати в историята на компанията с рекорд от 8,1% при оперативната печалба. В сравнение с първото тримесечие на годината, приходите са нараснали с 27,7%, а рентабилността се е повишила с 39,1%, което отразява силното търсене на домакински уреди и продукти за домашно забавление на LG, тъй като потребителите по света продължават да прекарват повече време у дома.

LG Home Appliance & Air Solution Company генерира продажби за първото тримесечие от 6,71 трилиона южнокорейски вона (6,03 милиарда щатски долара), което е увеличение от 23,8% спрямо предходната година. Оперативната печалба от 919,90 милиарда южнокорейски вона (826,39 милиона щатски долара) е с 22,1% по-висока от първото тримесечие на миналата година. За второ поредно тримесечие бизнесът при уредите отбелязва значителен ръст на годишна база в Северна Америка и Европа, както и на своя вътрешен пазар в Южна Корея, където е раз-пространен и бизнесът за вземане под наем. Рентабилността е придружена от стабилен растеж, воден от силни продажби на премиум продукти в Северна Америка и Европа. Бизнес звеното очаква непрекъснат растеж чрез разширяване на продажбите в чужбина на нови продукти.

LG Home Entertainment Company регистрира продажби от 4,01 трилиона южнокорейски вона (3,60 милиарда щатски долара) през първото тримесечие, което е увеличение от 34,9% в сравнение със същия период преди година. Оперативните приходи нарастват с 23,9% на годишна база до 403,80 милиарда южнокорейски вона (362,75 милиона щатски долара), стимулирани от силните продажби в Северна Америка и Европа. Премиум продуктите, водени от телевизори OLED и NanoCell, продължават да са обект засилено търсене заради условията на пандемия в по-голямата част от света. За да запази този успех през 2021 г., LG ще продължи да подобрява премиум продуктовата си гама, допълнително да разширява онлайн продажбите, да оптимизира ресурси и да рационализира управлението на активите.

LG Mobile Communications Company отчита продажби през първото тримесечие на стойност 998,70 млрд. южнокорейски вона (897,18 млн. щатски долара) с оперативна загуба от 280,10 млрд. южнокорейски вона (251,63 млн. щатски долара). Оперативните загуби се влошават с 28% в сравнение със същото тримесечие миналата година поради липсата на нови продукти и съобщението, че LG ще напусне бизнеса със смартфони в края на юли. Печалбите и загубите за прекратени операции - включително разбивка на продължаващи и прекратени операции - ще бъдат включени в резултатите за второто тримесечие.

LG Vehicle component Solutions Company
постига продажби за първото тримесечие на стойност 1,89 трилиона южнокорейски вона (1,70 милиарда щатски долара), което е увеличение с 43,5% спрямо същия период  миналата година. Оперативната загуба е свита до 700 милиона южнокорейски вона (629 000 щатски долара), което може да се дължи на възстановяването на автомобилния сектор в Северна Америка и Европа, както и на увеличените приходи от нови проекти в секторите за електронно задвижване, информационно-развлекателен сектор и по-добро управление на разходи.

LG Business Solutions Company отбелязва подобряване на приходите през първото тримесечие в размер на 1,86 трилиона южнокорейски вона (1,67 милиарда щатски долара), което е ръст от 9,1% в сравнение с предходната година и 23,6% повече в сравнение с предходното тримесечие, основно поради силното търсене на продукти като монитори и компютърни продукти в ерата на дистанционната работа и онлайн обучението. Оперативната печалба от 134 милиарда южнокорейски вона (120,38 милиона щатски долара) намалява спрямо същото тримесечие на миналата година поради нарастващите разходи за компоненти като LCD панели и полупроводници.

Обяснение на валутните курсове за първото тримесечие на 2021 г.
Неодитираните тримесечни резултати на LG Electronics се основават на МСФО (Международни стандарти за финансови отчети) за тримесечния период, приключващ на 31 март 2021 г. Сумите в южнокорейски вони (KRW) се превеждат в щатски долари (USD) по средния курс на тримесечен период от съответното тримесечие - 1 113,16 KRW за USD.

Конференция за приходите
LG Electronics проведе конференция и разговор във връзка с финансовите си резултати. Повече информация и файл с презентация могат да бъдат изтеглени от този линк - https://www.lg.com/global/investor-relations-reports.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.