• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Министър-председателят Борисов е на посещение в Троян

Министър-председателят Борисов е на посещение в Троян

/КРОСС/ „Преди като идвах, беше така разбито, а сега като влизаш в Троян, друго си е. Вчера на заседанието на Министерския съвет отпуснахме близо 2,6 милиона лева за клетка за депото за отпадъци, пак приблизително толкова - и за моста, а всички обществени сгради вече са санирани“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Троян. Там премиерът разгледа регионалното депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци, за изграждането на чиято трета клетка правителството вчера осигури 2,56 млн. лв., тъй като капацитетът на настоящите две е изчерпан.  

По-късно министър-председателят Бойко Борисов участва в символична церемония по даването на старт на изграждане на пътна връзка между Път II-35 и Път III-357 в Троян и ново мостово съоръжение на стойност 2,2 млн. лв. с ДДС. Със завършването на шосейния мост с дължина 43,2 м над река Бели Осъм транзитният трафик ще се изнесе от центъра на града през индустриалната зона. Изпълнението на проекта е също и първи етап от изграждането на обходен път на града.

„С вашето идване две важни неща се случват – третата клетка на депото и изграждането на моста“, обърна се кметът на Троян Донка Михайлова към министър-председателя Бойко Борисов. Михайлова благодари на премиера за полученото финансиране от правителството за двата важни за града обекта, тъй като общината не разполага с такива средства. „Оценяваме, че реакцията беше толкова бърза“, каза кметът по отношение на отпуснатата от МС финансова подкрепа за общината.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна доброто взаимодействие на правителството с всички кметове в страната, независимо от тяхната партийна принадлежност. „Само месец преди изборите сме противници“, отбеляза Борисов и добави, че след това централната и местната власт работят ползотворно заедно в интерес на гражданите.

По време на посещението си в Троян министър-председателят Борисов разгледа санираните сгради на полицията и пожарната. Освен тях са санирани всички обществени сгради в града, както и 10 жилищни блока, а други 10 кандидатстват за реновирането.

В Троян с премиера Борисов са вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

АСЕН ИЛИЕВ

ТИКВА, ВЪРНИ ГРАДСКИЯ БАСЕЙН НА БАНКЯ! https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=gODuOHa0I1E&feature=emb_logo

26.06.2020 07:28:18

Анонимен

Шемет, това дето сте го отпуснали са нашите пари, а не вашите. Не го поднасяй като дарение, за което следва да получиш персонална благодарност. От време на време правите и това, което ви е задължение, макар и почти никога както трябва. Направеното е от някой който е получил пари. Твоята заслуга къде е ?

25.06.2020 13:13:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.