• 13 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8168
  •  GBP / BGN 2.3183
  •  CHF / BGN 2.0287
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Светослав Терзиев: Бойко Борисов може да бъде печеливш, ако Тръмп стане президент

Светослав Терзиев: Бойко Борисов може да бъде печеливш, ако Тръмп стане президент

/КРОСС/ Не вярвам, че като дойде Тръмп, ако изобщо дойде, че САЩ ще решат да отменят своите списъци по „Магнитски", които засягат български политици на много високо равнище. Няма да го направят. Това заяви снощи в интервю за бТВ международният анализатор Светослав Терзиев.

„Бойко Борисов много искаше да се снима с Тръмп и го постигна. Беше поканен в Белия дом, имаше бурни ръкостискания и хвалби как е бил приет чудесно от американския президент. Борисов може да бъде печеливш, ако Тръмп стане президент. Крайнодесните сили, доближаващи се до риториката на Тръмп, също ще се чувстват печеливши. Всички путинисти чакат с нетърпение Путин да дойде на власт", добави той.

Терзиев е категоричен, че Европа не се е разделила и не бива да се опасяваме от това. „Допреди няколко месеца проблемът беше с Унгария и Полша, които имаха специфична политика, различаваща се от общите решения. В Полша смениха управлението. Почти по същото време - в края на миналата година, се появи друг проблем в Словакия. Той сякаш зае мястото на поляците като труден събеседник в Европейския съвет. Реално, обаче, не е имало тежки проблеми с Фицо", коментира още международният анализатор.

Мартин Табаков отчете, че основният риск, който произтича от преизбиране на Тръмп е свързан със склонността му да се сдобри с Путин и да се скара със Си Дзинпин.

„Това е против интересите на ЕС", подчерта той.

„На чисто реторическо ниво няма как Путин да не се съгласи със своя основен спонсор. Китай дали за ЕС представлява само риск, или представлява и възможност? Икономическите отношения между ЕС и Китай са водещи. Брюксел, обаче, не успява да раздели икономическото от политическото. Посещавайки Пекин, Путин се опитва да риторизира публичното партньорство на Китай и Русия", коментира Табаков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Чичко Паричко от името на ХуйКатПън от Ханой

Във Виетнам като комунистически кореспондент на БТА на Терзиев му викаха Славчо КУРА...Странно защо...НО стана краен евроатлантик !

17.05.2024 23:06:47

Анонимен

Е и какво точно казва този експерт? Потвърждава че ЕС като цяло, а чрез ЕК и ЕП и отделните страни са лишени от суверенитет при определянето на националните приоритети. Каквото кажат щатите-това ще е, така ли? Вярно, че светът така работи, ама за момента и не е справедливо. Щатите са тръгнали надолу и продължават да си създават порблеми. Едновременно с това създават проблеми и на васалите си. Лошото е че васалите остават само с негативите, а ако има някакви позитиви, то те са за щатите. В момента щатите практикуват икономически канибализъм по отношение на ЕС. Както и да го погледнеш не Русия, а щатите са ни екзистенциален противник. Щетите за нас от действията на щатските политица са по-големи от тези на Русия. Ивсичко това под звуците на мантрата за заклеймяване на агресията и то от страна на агресор присъстващ в половината свят и разпалил десетки конфликти. Къде тук е нормалното?

17.05.2024 07:48:59

Анонимен

На този геополитиката не му е най силната страна, добре ще да се насочи да гледа ("щастливи") кокошки според директивите на еврозелките хем и той може да се чувства щастлив .

17.05.2024 07:09:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.