• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Официално: САЩ напускат СЗО

Официално: САЩ напускат СЗО

/КРОСС/ Американският президент Доналд Тръмп изпрати уведомление до Конгреса, че страната официално напуска Световната здравна организация. Това съобщи сенаторът от Демократическата партия Боб Менендес.

"Това няма да защити живота на американците и (техните) интереси - ще остави Америка болна и сама", написа сенаторът в Tуитър, определяйки действията на Тръмп като "хаотични и непоследователни".

Тръмп заяви по-рано, че страната ще прекрати отношенията си със СЗО, защото организацията "отказва да проведе необходимите реформи".

Според него САЩ "ще пренасочат тези средства към целия свят за спешни здравни нужди". Тръмп обвини СЗО, че е прикрила мащаба на коронавирусната епидемия в интерес на Китай.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А сега вижте докъде водят престъпните действия и лъжите на хунтата начело с ББ, обгрижвана от НОЩ, за увеличаване бройката на заболелите от коронавирус у нас: На всички пристигащи от страната ни в Австрия от днес се налага 14-дневна карантина. Освен това властите в Австрия предупредиха да не се пътува към България. Причина за крайната мярка е големият брой новозаразени от COVID-19 в тази страна, заяви във Виена министърът на външните работи Александър Шаленберг. На границите с Унгария и Словения ще се засилят проверките на пристигащите от България, както и на всички автобуси. Очаква се подобна мярка да бъде въведена и от останалите членки на ЕС, което означава и край на туристическия сезон у нас преди изобщо той да е започнал. България вече бе извадена от списъка с безопасните за пътуване страни от Великобритания, Словакия, Словения, Естония и Латвия поради „ръста на случаите от коронавирус“ у нас. Да не говорим за проблемите пред 1,5 милиона български граждани, постоянно живущи и работещи в ЕС. Ето докъде доведоха приказките, че „яко ще се мре“ и ежедневното „увеличаване на броя на заболелите“, както твърдят управниците и техните слуги. Просто страната ни вече е пред угрозата за пълна изолация от Европа. Но дали само COVID 19 е причина за това е друг въпрос, защото в демократичните страни едва ли ще бъдат приети реплики от сорта на това как им таковат премиерите отзад с 200 и премиерът на България спи до милиони евра и кюлчета злато, както и наблюденията им за пълно погазване на конституцията от властта.

08.07.2020 16:02:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.