• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Засилен контрол за недеклариран труд

Засилен контрол за недеклариран труд

/КРОСС/ Инспекцията по труда ускорява през тази година контрола за недеклариран труд. Специално ще се ревизират работодатели, при които през предходната година са открити повече от един път да работят хора без трудови контракти. Традиционни ще са инспекциите в заведенията и хотелите в зимните и летни курорти и в секторите " Строителство " и " Селско стопанство ", сподели за БНР изпълнителният шеф на Главната ревизия по труда Елена Аврамова.

Тя заяви още, че специфична акция ще се ревизират и работодателите, чиито чиновници работят от домовете си поради пандемията. От петък Елена Аврамова е на поста шеф на Главната ревизия по труда - в първата си медийна изява, която е за БНР, тя разяснява, че отдалечената работа в изискванията на пандемия е ново характерно публично отношение.

То постанова от една страна работодателите да спомагат с информация за хоум офис чиновниците, а от друга - самите служащи да обезпечат достъп на инспекторите в домовете си. Затова по време на акцията ще се употребява новоразработеният от организацията новаторски метод на ревизиране - посредством въпросници за самоконтрол. Те ще се разпратят до бизнеса: "Това е правилото на предварителната защита. Чрез него те ще могат да открият до каква степен ползват трудовото законодателство. Ще имат време да приведат в сходство съответният режим на работа, преди, естествено, да бъде осъществен надзор, работодателите ще отстранят несъответствието без да търпят незабавна и непременно глоба".

Статистиката регистрира лек растеж в последните месеци на жалбите и запитванията от отдалечено работещите: "Проблеми във връзка с обезпечаването на техниката в дома, даже и сходството във връзка с риска от електрически ток. Затова и в закона са планувани специфични механизми да бъде допускан и самият шеф да откри сходството на осветлението, на електрическата апаратура, на микроклимата. Повечето запитвания и сигнали са в тази тенденция", разяснява новият шеф на Инспекцията по труда.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.