• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Главната инспекция по труда проведе в град Шумен поредния регионален форум за превенция на трудовия травматизъм

Главната инспекция по труда проведе в град Шумен поредния регионален форум за превенция на трудовия травматизъм

/КРОСС/ Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда" (ИА ГИТ) проведе регионален форум за превенция на трудовия травматизъм в град Шумен. Той бе част от кампанията „Прибери се у дома! Там някой те очаква.". Инициативата, която стартира през м. февруари 2024 г., се организира от ИА ГИТ със съдействието на Министерството на труда и социалната политика.

Събитието се проведе в Пресклуба на Българската телеграфна агенция в града. В него участие взеха областният управител проф. Добромир Добрев, представители на работодателите, на национално представителните синдикални организации и национално представителните работодателски организации в областта.

При откриването на регионалната среща изпълнителният директор на Инспекцията по труда инж. Екатерина Асенова благодари на присъстващите за участието. Тя изрази надежда, че благодарение на тях, кампанията ще постигне своята основна цел да повиши информираността сред работодатели и работници за правилата за безопасна работа и смисъла от тяхното спазване, което спасява живот.

Д-р Емилия Станчева - директор на Териториалното поделение на Националния осигурителен институт в града, изнесе данни за регистрираните трудови злополуки в областта за 2023 г. и благодари за инициативата на ИА ГИТ.

Инж. Асенова подписа и Споразумение за сътрудничество и съвместна дейност с ректора на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски" - проф. д.н. Наталия Витанова. Споразумението е част от стартиралата в началото на годината инициатива на Агенцията да провежда сред студентите информационни кампании за трудовите им права, да участва в мероприятия, организирани от учебните заведения, насочени към професионалната реализация на младежите и да предоставя обяви за свободни позиции за работа в Инспекцията по труда.

Посещението в града бе възможност за провеждането на работна среща с инж. Красимир Костадинов - областен председател на Камарата на строителите в България.

За 2023 г. Дирекция „Инспекция по труда" със седалище Шумен (ДИТ Шумен) е извършила 737 бр. проверки в 653 бр. предприятия с 22 182 бр. работници и служители в тях. Констатирани са 3794 бр. нарушения. От тях 1962 бр. засягат здравословните и безопасни условия на труд, а 1814 бр. са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. При проверките в област Шумен са установени 75 работници, полагащи труд без сключен писмен трудов договор през миналата година.

Презентациите от Националната кампания „Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква." са налични на: https://www.gli.government.bg/bg/taxonomy/term/423/node/12908

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.