• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Избрани са тримата представители на държавата в ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД

Избрани са тримата представители на държавата в ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД

/КРОСС/ Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов са избраните представители на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. Тримата участваха в публичния конкурс за ново ръководство, обявен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В конкурса участваха 26 кандидати. Те трябваше да представят концепция за управление на държавното дружество за пет години. Резултатите и пълната информация за конкурса можете да видите тук.  

Людмила Василева е завършила ВИНС „Димитър Благоев“ – Варна със специалност „Счетоводство и контрол“. Притежава професионална квалификация по икономика и мениджмънт от Училище за бизнес компетенции, както и редица сертификати за преминати курсове на обучениe от  професионални организации в България и чужбина. Досега е заемала ръководни позиции в различни банкови институции и търговски организации. Има и професионален опит като оценител на търговски предприятия и вземания и недвижими имоти. Лектор е по оценка на финансови активи и институции към Агенцията по приватизация. Контрольор по изпълнение на европейски проекти. Владее английски и руски език. Василева е назначена и за изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД.

Димитър Пенев е завършил Висшия институт по архитектура и строителство в София със специалност „Строителен инженер“ и „Пътно строителство“. Има и квалификация за „Управление на компании“, „Стратегически маркетинг“ от  университета Кранфийлд и др. Завършил е Бизнес училище Ashridge, Шанхай, със специалност „Оперативен мениджмънт и коучинг“. Професионалната му кариера започва в Института по пътища към ГУП-София. Заемал е ръководни длъжности при изпълнението на инфраструктурни проекти в Нигерия. Професионалната му биография включва още ръководни позиции в строителни, търговски и консултантски компании. Владее английски, немски и руски език.

Георги Попов е магистър по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Бил е юрисконсулт в отдел „Обществени поръчки“ на „Топлофикация“ – София и юридически сътрудник в „Европейски център по законодателство, анализ и усъвършенстване на съдебните практики в ЕС“. Заемал е ръководни позиции в банковия сектор, управление на търговски обекти и отговорник по сигурността в строителни обекти.  Експерт към Агенцията по обществени поръчки. Народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание. Владее руски език, ползва и английски.

Членовете на Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД са петима. Двама се избират от Агенцията за публичните предприятия и контрол. Конкурсът за независимите представители ще бъде проведен отново. Причината е, че на проведеното състезание се явиха само шестима кандидати, тоест липсва достатъчно конкуренция. Освен това оценките, които те са получили, не са оптимални. По този начин не може да се гарантира изборът на най-подходящите кандидатури за управление на дружеството.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.