• 05 Март 2021 |
 •  USD / BGN 1.6253
 •  GBP / BGN 2.2671
 •  CHF / BGN 1.7598
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 1°C

Предстои ремонт на тунелите на пътя Е-85 на входа на Велико Търново

Предстои ремонт на тунелите на пътя Е-85 на входа на Велико Търново

/КРОСС/Предстои ремонт на тунелите „Велчова завера" и „Боруна" на път Е-85 на входа на Велико Търново. Това става ясно от писмен отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на въпрос от народен представител за състоянието на съоръженията и входа от северната част по ул. „Опълченска".

Министърът информира, че за целта със заповед от 12 януари, Агенция „Пътна инфраструктура", е упълномощила директора на Областно пътно управление-Велико Търново да изготви и представи за утвърждаване задание за изготвяне на технически проект за ремонт на двата тунела и на мостово съоръжение над р. Янтра, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Директорът на ОПУ-Велико Търново трябва да предприеме и необходимите действия за провеждане на обществени поръчки за избор на изпълнител на проектирането и за изготвяне на Комплексен доклад за оценка за съответствието с основните изискания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна" за проекта. Поръчките ще бъдат обезпечени финансово от Агенция „Пътна инфраструктура".

Служителите на Областното пътно управление следят състоянието на тунелите ежедневно, посочва още министърът. При установяване на нередности незабавно се прилага обрушване на нестабилни части от облицовката и ледени висулки през зимата, въвеждане на ограничения на скоростта и изпреварването в тунелите и подходите към тях.

Постоянно се поддържа вертикалната сигнализация, извършва се почистване на настилката и се обновява хоризонталната маркировка. Редовно се премахва растителността на входовете на съоръженията.

"През 2017 г. беше извършен ремонт на настилката с гореща асфалтова смес в отсечка с дължина почти 2 км от третокласния републикански път Горна Оряховица-Велико Търново, съвпадащ с улица „Опълченска" на територията на Велико Търново.

Така експлоатационното ѝ състояние се подобри значително", напомня министър Аврамова. "За трайно стабилизиране на участъка е необходимо изпълнението на цялостен ремонт. Прогнозната стойност на необходимите средства е около 1,5 млн. лв.

Агенция „Пътна инфраструктура" търси възможности за осигуряване на финансов ресурс", допълва тя

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.