• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Огнище на COVID-19 пламна в Дневен център на деца с увреждания в Горна Оряховица

 Огнище на COVID-19 пламна в Дневен център на деца с увреждания в Горна Оряховица

/КРОСС/ Огнище на COVID-19 пламна в Дневен център на деца с увреждания в Горна Оряховица. Трима души от персонала на заведението са дали положителни проби за коронавирус. Други две огнища са детските градини „Ален мак" във Велико Търново и „Вяра, Надежда, Любов" в с. Ресен, а четвъртото е многолюдна фамилия. Здравните власти са разпоредили всички необходими мерки.

До 361,7 на 100 хил. души достигна заболяемостта от COVID-19 във Великотърновска област на 14-дневна база. Увеличението е с около 60% спрямо предходния отчетен период. През последното денонощие новите случаи са 64, в домашна изолация са 664 души, а в болници - 206. Три са смъртните случаи, свързани с коронавирус през последните 24 ч.

Общо 239 ковид легла са разкрити в болниците в региона. От тях 219 са за пациенти в неусложнено състояние. Четири са леглата за непълнолетни пациенти, а 20 са интензивните. Хоспитализираните към момента са 199 души, 14 от които на интензивно лечение. 20 пациенти от област Велико Търново се лекуват в болници извън областта
Осем са децата с коронавирус, приети в лечебници.

Областният управител на Велико Търново Георги Гугучков заяви, че от 10-те общини в региона само Велико Търново и Лясковец все още не са го информирали за решението си относно предприетите мерки. Ясно е, че плануваният за 28 август празник на Килифарево е отменен. От 8-те общини, изпратили обобщените си данни, единствено в община Полски Тръмбеш са заявили желанието си да бъде проведен национален конкурс, като са поели ангажимент за стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Останалите общини отлагат всички свои мероприятия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво е пламнало, освен тъпите ви глави? Не разбрахте ли, че тестовете са тотално фалшиви?!

29.08.2021 07:24:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.