• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

АПИ: На път I-5 край Велико Търново са предприети текущи ремонти

АПИ: На път I-5 край Велико Търново са предприети текущи ремонти

/КРОСС/ През юли е изкърпена настилката на участъка от път I-5 Русе - Велико Търново, на територията на област Велико Търново. Дейностите са възложени от Агенция "Пътна инфраструктура" веднага след като решението на Народното събрание от 26 април т.г. позволи предприемането на текущи ремонтни работи. Преди това повече от година по републиканската пътна мрежа не е изпълнявано текущо поддържане, подмяна на ограничителни системи, знаци и обновяване на маркировката.

В момента в отсечката от път I-5 в област Велико Търново се извършва косене на храсти и подравняване на банкети. Възложено е и премаркиране на участъка - на осова линия и крайни линии, както и на напречната маркировка. Крайният срок за изпълнение на предвидените дейности е 30 август.

В началото на юли АПИ възложи и изработването на технологичен проект за ремонт на пътната настилка и мерки за обезопасяване на трасето в населените места и крайпътното пространство. Срокът за изработване на проекта е 30 септември 2022г.

По целия участък от път I-5 на територията на област Велико Търново, от км 65+200 до км 115+300, през юни е извършена инспекция от представители на АПИ, Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" и пътноподдържащото дружество. След инспекцията е изготвен доклад и са набелязани мерки за повишаване безопасността на движението. Към момента той е представен за съгласуване на ОД МВР Велико Търново. Като препоръка е изведена необходимостта от обезопасяване на крайпътното пространство, с цел минимизиране на възможността и намаляване на тежестта при настъпване на ПТП. Предложените в доклада мерки ще бъдат отразени при изработването на технологичния проект.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.