• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Марк Зукърбърг, Джак Дорси и Сундар Пичай на изслушване пред Конгреса този месец

Марк Зукърбърг, Джак Дорси и Сундар Пичай на изслушване пред Конгреса този месец

/КРОСС/ Главните изпълнителни директори на компаниите Facebook, Twitter и Google, съответно Марк Зукърбърг, Джак Дорси и Сундар Пичай ще дават показания пред Конгреса на САЩ на 28 октомври. Търговският комитет на Сената на Щатите гласува единодушно да бъдат призовани Зукърбърг, Пичай и Дорси, но изпълнителните директори се съгласиха да отидат на изслушването, без да се налага да бъдат призовавани юридически, според информация от The Washington Post.

Изслушването ще бъде озаглавено „Позволява ли Раздел 230 лошо поведение от големите технологични компании?", заяви сенатската комисия в петък. Това изслушване се отнася до промените, които се разглеждат в раздел 230 от Закона за благоприличие на комуникациите на САЩ от 1996 г., който се счита за най-важният приет закон за социалните медии, като според него компании като социалните Facebook и Twitter и интернет доставчиците в страната като Verizon и Comcast, не носят отговорност за дейността и съдържанието онлайн на техните потребители.

Главните изпълнителни директори ще бъдат разпитани относно практиките за модерирането на съдържанието на техните компании, как техните платформи влияят на местната журналистика в различните страни и поверителността на потребителите, както и ще им бъде зададен въпроса как мислят, че е най-добре да се запази либералния характер на интернет пространството като място за отворен дискурс. Изслушването ще бъде излъчвано на живо и достъпно за широката общественост.

Припомняме, че Twitter започна да маркира публикации на президента Доналд Тръмп през май с етикет „потенциално подвеждащи". Това предизвика гнева на Тръмп, който издаде изпълнителна заповед, насочена към социалните мрежи като Facebook и Twitter за регулиране на съдържанието. В крайна сметка решението за организиране на изслушване беше взето, след като Министерството на правосъдието миналата седмица представи предложението си за изменение на раздел 230 за премахване на защитите на онлайн платформите.
„Джак Дорси (СЕО на Twitter) се съгласи доброволно да свидетелства пред търговския комитет на Сената на 28 октомври - по-малко от седмица преди президентските избори в САЩ", потвърди ръководството на Twitter в собствената си социална мрежа. „Изяснихме ясно вижданията си относно реакционните и политизирани опити за ерозия на Раздел 230. Те застрашават бъдещето на онлайн речта и интернет свободите. Мотивираният и градивен дебат е от съществено значение за всяко общество."

Facebook също потвърди, че Зукърбърг ще участва в изслушването, но отказа допълнителен коментар. От Google също не са отговорили на искането за коментар. И Зукърбърг, и Пичай направиха виртуални изяви пред подкомитета на Антимонополния парламент на САЩ през юли, заедно с главните изпълнителни директори на Amazon и Apple Джеф Безос и Тим Кук.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.