• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

ЕК съобщи, че "Туитър" е напуснал доброволно споразумение с ЕС за борба с дезинформацията

ЕК съобщи, че "Туитър" е напуснал доброволно споразумение с ЕС за борба с дезинформацията

/КРОСС/ Социалната медия "Туитър" се е оттеглила от доброволно споразумение с ЕС за борба с дезинформацията в интернет, предаде ДПА, като се позова на съобщение на Европейската комисия.

Комисарят на ЕС по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи, че "Туитър" е напуснал доброволния Кодекс за поведение във връзка с дезинформацията. "Задълженията обаче остават. Можете да избягате, но не можете да се скриете", заяви Бретон в своя публикация в "Туитър" късно снощи.

Кодексът включва задължения за проследяване на политическата реклама, спиране на монетизирането на дезинформацията и работа с проверители на факти.

Бретон заяви, че от 25 август борбата с дезинформацията ще бъде правно задължение съгласно т.нар. закон на ЕС за цифровите услуги. Новият закон предвижда, че компаниите ще трябва да следят платформите си за вредно съдържание като дезинформация и да въведат протоколи за блокиране на разпространението на опасни материали. Дружествата също така ще трябва да увеличат прозрачността по отношение на взаимодействието с потребителите и да опростят споразуменията с потребителите.

"Нашите екипи ще бъдат подготвени за прилагане на законодателството", написа Бретон.

"Туитър" и други платформи за социални медии, включително "ТикТок" (TikTok), "Мета" (Meta) и "Гугъл" (Google), подписаха доброволния кодекс през 2018 година.

През февруари Комисията публикува доклади относно това как онлайн платформите прилагат кодекса. Тя отбеляза, че "Туитър" не е предоставил "конкретна информация и целеви данни", свързани с ангажиментите за прозрачност.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.