• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Министърът на туризма: България е сигурна дестинация

Министърът на туризма: България е сигурна дестинация

/КРОСС/ С екипа ми работим интензивно, за да завършим реформата, с която да подпомогнем превантивно летния ни туризъм. Това каза министърът на туризма Зарица Динкова в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Още през септември са започнали разговори и срещи с представители на бизнеса и на зимните курорти, за да се подготвим за сезона.

Министърът на туризма заяви, че би предпочела България пред чужбина за празниците. „Мисля, че имаме уникална природа, а освен курортите ни предлагат и много странични услуги - спа и балнео услуги, от които лично аз бих не бих се отказала."

Министърът на туризма благодари на спасителните екипи, които са реагирали и са оказали помощ на бедстващите хора, включително на туристи по време на снежното бедствие. "Имам един апел. Все пак да имаме предвид, че туризмът е свързан с физически дейности и активности. Свързан е с известни рискове. Отиваме на почивка с идеята, че ще си изкараме добре, ще имаме свободно време с близките си, ще сме физически активни. Но има рискове. Силите на природата не са за пренебрегване. Нито морето, нито планината. Нека отиваме на почивка като се вслушваме в съветите на експертите, спазваме правилата и маршрутите", посочи тя.

По думите на Динкова след избухването на войната между Израел и "Хамас" не се е налагало да се предприемат някакви допълнителни мерки по осигуряване на сигурността на израелските туристи, почиващи у нас. "Аз бях в постоянен контакт с посолството ни там и с посланика тук се видяхме много бързо. Уверих го, че България е една сигурна дестинация и израелските туристи ще продължат да бъдат желани. Той също много положително се изказа за приема от страна на израелските туристи. За тях България е все по-желана и все по-харесвана дестинация. Но с оглед на ситуацията туристите от Израел са доста намалели", подчерта тя.

Министърът на туризма обясни, че страната ни има масирани кампании към турския, гръцкия и северномакедонския пазар. "Румъния е един традиционно много добър пазар за нас, не само за летния ни туризъм, но румънските туристи навлизат във все по-далечни части от България, практикуват туризъм от общата ни граница."

Динкова подчерта, че по международните доклади, които получаваме, България е сигурна дестинация. "Такива са и вътрешните ни данни за сигурността на градовете ни, защото уикенд туризмът представлява все по-голям и по-голям интерес за чуждестранните туристи. Туроператорите посочват, че редовните линии също са пълни с пристигащи през почивните дни за следващите месеци", допълни тя.

Средствата за туризъм не са достатъчни, заяви тя. Искаме да инвестираме пилотно в Родопите, в Розовата долина. Въпросът е тези средства как се изразходват, как се мери ефективността им, как се анализира възвращаемостта. Аз съм сигурна, че ако тази програма, която за момента дава толкова добри заявки и предизвиква такъв ентусиазъм, ако метриката и резултатът са добри, то ще успеем да получим и повече пари за следващата година", смята Зарица Динкова.

Очакванията й са за силен зимен сезон.  

Нова телевизия, „Събуди се"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.