• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Санторини призовава туристите да се върнат

Санторини призовава туристите да се върнат

/КРОСС/ Плажовете в Санторини имат нови придобивки - шезлонгите са обградени от рамки с плексиглас, които служат като предпазна мярка срещу коронавируса, съобщи „Катимерини". По този начин хотелиерите на острова разчитат гостите им да се върнат отново при тях.

Някои от собствениците на барове на плажа признават, че тези ограждения не им харесват, но го правят, защото разчитат, че така ще осигурят посещаемост тази година.
„Надяваме се тези конструкции, които виждате, да не са бъдещето на плажовете. Ние не искаме това, но ако това е необходимо и ако от това зависи безопасността на хората, ще поставим такава конструкция или каквато и да е друга", споделят те.
Бизнесът на най-популярния ваканционен остров в Гърция предприема всички необходими хигиенни мерки преди началото на сезона.
Хората там са наясно, че ако страната се отвори за туристите през юли, както правителството прогнозира, бизнесът вече ще е реализирал загуби от няколко месеци.
Санторини е популярна дестинация за туристите в световен мащаб. Всяко лято калдъръмените му улици са претъпкани с хора. През 2018 г. 2 милиона души са посетили вулканичния остров. Мястото е популярна дестинация за сватби и меден месец. Сега улиците и терасите са празни.
Вицепрезидентът на асоциацията на хотелиерите в Санторини Андреас Патиниотис заяви, че резервациите през юни миналата година са били 70 %, докато в момента са около 30 %. Той признава, че нещата няма да са лесни.
„Вярвам, че трябва да започнем от някъде, за да има работа за нашите доставчици, за нашите служители. Има толкова много хора, които зависят от хотелите" споделя Патиниотис.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.