• 27 Фев 2024 |
 •  USD / BGN 1.8023
 •  GBP / BGN 2.2877
 •  CHF / BGN 2.0489
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 16°C

Министър Зарица Динкова: Страните от ЕС трябва да покажем, че туризмът е повече от услуга, той е и дипломация

Министър Зарица Динкова: Страните от ЕС трябва да покажем, че туризмът е повече от услуга, той е и дипломация

/КРОСС/ Министърът на туризма Зарица Динкова бе сред основните лектори на първия Международен туристически форум в Италия, поставящ акцент върху мира и сигурността и реализиран под патронажа на премиера Джорджия Мелони. Тезите на българския министър за ролята и бъдещето на туризма срещнаха подкрепата на колегите й от ЕС. Динкова за пореден път защити влизането на България в Шенген и очерта перспективите пред сектора. "Солидарността  е ключова. Това е моделът на общия ни успех в сектора. Да се съсредоточим върху онова, което ни свързва, и действаме обединени. Заедно в Шенген, евро зоната, разширяване на единния европейски пазар. Нашата история е взаимосвързана, нашето бъдеще е взаимозависимо", подчерта Динкова.

По думите й туризмът е много ефективен инструмент за влияние и позициониране, за надграждане над военната и икономическа сила на една държава чрез така наречената мека дипломация. "Няма туризъм без мир и сигурност. Да завладеем сърцата на хората с автентичност, култура, археология, кулинарията - това е истинска сила. Силата на туризма. Трябва да надграждаме националните ни марки,  но и да работим в посоката на създаването на комбинирани продукти, за увеличаване на привлекателността на ЕС като бранд в една все по-коркурентна глобална среда", отбеляза министър Динкова. Тя бе категорична, че развитието на устойчив туристически продукт не е въпрос само на национална или местна политика, но и на международно партньорство, а разработването  на общ туристически продукт с марката ЕС ще увеличи значително броя на туристите.

Събитието, на което присъстваха и водещи министри от италианското правителство, които са тясно свързани с подготовката на нови кадри в сферата на туризма, бележи  позиционирането на сектора в центъра на правителствените политики, със съответното сериозно увеличение на финансирането му. "Защото взаимосвързаността и влиянието на туризма върху останалите сфери на икономиката, а и на отношенията между държавите е огромно", заяви пред тях Зарица Динкова.

Визия, действие, бъдеще са трите ключови думи на това събитие, отбеляза от своя страна министър Даниела Сантанче. "Трябва да насочим светлината на прожекторите към постиженията в сектора ни, но и да  започнем да планираме  заедно настоящето и бъдещето, като вземем предвид предизвикателствата и възможностите.", подчерта Сантанче.

Във форума се включиха още министри на туризма от водещи дестинации, президентът на Сената Игнацио Ла Руса и президентът на регион Пиемонт Алберто Чирио, както и представители от света на бизнеса и различни асоциации.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.