• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Два петзвездни хотела с казина ще заработят в Свиленград през 2022 г.

Два петзвездни хотела с казина ще заработят в Свиленград през 2022 г.

/КРОСС/ В Свиленград се намира и единственият петзвезден хотел в Хасковска област. В момента се строят още два петзведни хотела, които са част от хазартни комплекси със СПА и всякакъв лукс, който се предлага за този вид туризъм", заяви пред "Стандарт" кметът на града арх. Анастас Карчев.

Той посочи, че единият от тях е с площ над 65 000 кв.м на терен от 250 дка. "Очакваме в края на другата година и двата комплекса да заработят. Това ще даде още по-голям тласък на туризма в района. Свиленград има изключително географско положение. Факт е, че оттук за 2 часа можеш да отидеш в Гърция на плаж, а за 2,5 часа можеш да отидеш до Истанбул и ние имаме изключителната възможност да се възползваме от това в областта на туризма, добави Карчев.

"В Мезек през годините успяхме да направим доста за подобряване на туристическите условия. Реализирахме проект за реставриране и експониране на крепостта. По-рано направихме и проект за експониране на тракийската куполна гробница и алеята, която стига до там. Около крепостта се построиха и развиха няколко къщи за гости.

Туристите, които посещават тези забележителности, се увеличиха особено по време на пандемията. Напоследък хората започнаха да избират алтернативния туризъм и това предполага разнообразие в дестинациите. Мезек има голямо бъдеще в сферата на туризма.

В околностите на село Мезек (община Свиленград), на възвишението Калето се издигат останките от Средновековна византийска крепост от края на ХІ

Ще изградим нов модерен информационен център, имаме вече проект. Той ще е до гробницата и ще предоставя информация за маршрути. Надявам се догодина да е готов", каза още арх. Карчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.