• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Туризмът намери място в общата концептуална рамка на Плана за възстановяване

 Туризмът  намери място в общата концептуална рамка на Плана за възстановяване

/КРОСС/ Туризмът намери своето място в общата концептуална рамка на Плана за възстановяване и устойчивост. С тези промени очакваме той да влезе в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, за да се вземе решението дали до края на тази седмица ще бъде изпратен в Брюксел. Това каза в "Денят започва" Полина Карастоянова - изпълнителен директор на Национален борд по туризъм. Тя коментира, че има яснота как ще се процедира за летния сезон. Очаква се заповедта на министъра на здравеопазването в оставка - проф. Ангелов, която да даде ясна дефиниция за правилата на сезона.

За да спасим този сезон, важно е да отворим два пазара - Великобритания и Русия. Това означава изключително активна дипломация и визи за руските туристи, които те да получат он-райвъл на граничните пунктове или по електронен път, обясни Карастоянова. Тя сподели още една стратегическа цел за българския туризъм.

Сега или никога. Туризмът да създаде възможност да се обедини цялата интелектуална сила на пиар специалисти, на маркетолози, на хора, които познават публичната комуникация, на хора, които познават българската история и култура и да бъде формулирана идеята за български ребранд на българския туризъм.

Руският пазар е ясно свързан с геополитическата обстановка - има знак за ограничаване на руски туристи в Турция.

Тук е моментът ние да защитим българския национален икономически интерес, да влезем видимо с предложение за този летен сезон, да облекчим модела за издаване на визи - вместо на хартиен носител, да има визи на граничните пунктове или по електронен път, отново подчерта Карастоянова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.