• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Протест пред Съдебната палата заради прекратеното дело за Възродителния процес

Протест пред Съдебната палата заради прекратеното дело за Възродителния процес

/КРОСС/ Български граждани от турски произход, представители на Гражданската организация за справедливост, права и културно сътрудничество на Балканите протестират пред Съдебната палата.

Протестът е срещу прекратяването на досъдебното производство срещу висши партийни функционери на БКП, отговорни за Възродителния процес. То е прекратено след смъртта на последния министър- председател от времето на социализма Георги Атанасов, но протестиращите смятат, че има още виновни, които тогава са били изпълнители.

Организацията представлява задържаните в лагера в Белене между 1984 и 1987 година, без съд и присъда, български граждани от турски произход както и техни наследници, всички принудително изселени през 1989 в Турция. Те казват още, че делото срещу насилствената асимилация на българските граждани от турски произход е започнало през далечната 1991- ва година. Протакано е 31 години като накрая виновните не са осъдени, съобщава БНТ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Альо, ДеПаСе, мое ли у Турция да си кръстиш детето Радка, или Георги,например?По времето на соца турците в България живееха в комунизма-заплати, по-високи от на българите за една и съща позиция, влизане във ВУЗ на децата им-без изпит, почивни дни-още повече, че нали са друга вяра и още и още...Неблагодарници, че чак и на съд ще ходят. Благодарете на БСП, че допусна създаването на етническата партия ДеПаСЕ, както я изговаря лидерът й.

30.06.2022 16:27:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.