• 14 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8136
  •  GBP / BGN 2.3155
  •  CHF / BGN 2.0230
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

След земетресението в Турция, има 23-ма ранени

След земетресението в Турция, има 23-ма ранени

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 5,3 по Рихтер разтърси Южна Турция в късните часове на 10 август, като причини материални щети и рани 23 души, съобщиха турските власти, предаде Анадолската агенция.

Епицентърът на земетресението е в град Йешилюрт, провинция Малатия и е усетено в Адъяман, съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC). И двете провинции бяха засегнати от опустошителните трусове през февруари, при които загинаха най-малко 50 000 души в Турция и Сирия.

Земетресението е било с дълбочина от 7 км. То е усетено и в близките провинции, включително Кахраманмараш, Адъяман, Шанлъурфа и Газиантеп. След земетресението по улиците се стекоха много хора, съобщи Анадолската агенция.

Министърът на здравеопазването на Турция Фахретин Коджа заяви в публикация в социалните мрежи, че нараняванията, получени в Малатия и Адъяман, са причинени, тъй като хората са скачали от балконите на сградите, за да избегнат затискане под срутени сгради.

Коджа по-рано отбеляза, че отрядите на Националния медицински спасителен екип са в региона, за да открият евентуални проблеми. По-рано министърът обяви създаването на
"Atak" - ново медицинско звено за издирвателни и спасителни операции.

Губернаторът на Малатия Ерсин Язич заяви, че изоставена сграда в квартал Батългази, която вече е била повредена при двойния трус от 6 февруари, е напълно разрушена.
Министърът на вътрешните работи Али Ерликая отбеляза, че всички отговорни институции, са мобилизирани.

Припомняме, че на 6 февруари две земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 разтърсиха югоизточната част на Турция, като разрушиха домове, пътна инфраструктура и части от градове, в резултат на което загинаха най-малко 50 000 души, а хиляди други бяха ранени.

Страната обяви извънредно положение след трагичното бедствие, като същевременно президентът Ердоган пое ангажимент да възстанови разрушените от трусовете градове.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.