• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Турция казва, че може да затвори проливите си за Русия като част от Конвенцията от Монтрьо

Турция казва, че може да затвори проливите си за Русия като част от Конвенцията от Монтрьо

/КРОСС/ Турция може да затвори Босфора и Дарданелите за преминаване на руски военни кораби в светлината на събитията в Украйна, но се надява, че няма да се стигне дотам.

„Сигурността на Черно море се оценява от нас комплексно. Турция е проучила всички възможни сценарии как може да се приложи Конвенцията от Монтрьо в светлината на събитията в Украйна. Извършено е правно проучване на този въпрос. Разбира се, не се надяваме, че това напрежение ще стигне толкова далеч", каза прессекретарят на управляващата Партия на справедливостта и развитието на Турция Омер Челик на пресконференция в Анкара.

По-рано днес украинският посланик в Турция Всичкилий Боднар призова Анкара да ограничи преминаването на руски военни кораби през турските проливи.

Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък сутринта, че в отговор на призива на лидерите на републиките на Донбас е решил да проведе специална военна операция. Руският лидер подчерта, че плановете на Москва не включват окупацията на украински територии.

Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че руските военни не нанасят удари по градовете на Украйна, военната инфраструктура е изключена с високоточни средства. Нищо не застрашава цивилното население, увериха от ведомството.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Турция може да затвори Босфора и Дарданелите за преминаване на руски военни кораби в светлината на събитията в Украйна, но се надява, че няма да се стигне дотам. Може да се стигне до внезапното им разширяване,например. Криза и възможност на китайски се пишело с един и същи знак, ти да видиш.

24.02.2022 23:15:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.