• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Земеделски коопераци в община Тутракан отказват да сключват договори за снегопочистване

Земеделски коопераци в община Тутракан отказват да сключват договори за снегопочистване

/КРОСС/ Има риск малките общини да останат непочистени от снега през зимата заради недомислици в правилата. В повечето случаи земеделските кооперации, които трябва да се занимават с тази дейност, отказват да сключат договори с общините, защото често търпят неоправдани загуби. Такъв проблем има в Община Тутракан.

Земеделските кооперации в района отказват до последния момент да сключат договор за снегопочистване. Така е и тази година.

Кооперациите и земеделските производители имат големи финансови загуби при сключване на такива договори, ако съответно зимата е мека, няма снеговалежи, защото те са длъжни съответно да оставят двама свои работници на работа през зимния сезон, когато по принцип ги записват на борсата и съответно техниката, с която снегопочистваме, тя трябва да е винаги в готовност - съответно да се припалва, да се следи за масла, да се следи за антифриз, което е един допълнителен финансов ангажимент, каза д-р Димитър Стефанов - кмет на Община Тутракан.

И ако зимата е без обилни снеговалежи, кооперациите няма как да покрият разходите си. Милен Христов, който от 10 години чисти улиците на Тутракан, казва, че проблемите при снегопочистването не са никак малко.

Според кмета на община Тутракан решението е държавата да отпусне минимални средства на земеделските производители и кооперации, които сключват договори с общините за снегопочистване. Така те ще могат да поддържат техниката си в готовност, както и да изплащат заплати на дежурния персонал.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.