• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Първият кораб с украинска царевица пристигна в Турция, където е намерил нов купувач за товара си

Първият кораб с украинска царевица пристигна в Турция, където е намерил нов купувач за товара си

/КРОСС/ Първият транспортен съд, транспортиращ украинска царевица, е дошъл нощес в турското пристанище Мерсин, съгласно онлайн страниците за следене на морския трафик, и е намерил нов покупател на товара си, съобщи информативен уебсайт, представен от Франс прес. Корабът "Разони", плаващ под флага на Сиера Леоне, напусна пристанището на Одеса на 1 август и пое по Черно море с 26 000 тона царевица на борда.

По проект той трябваше да дойде в ливанското пристанище Триполи в неделя. Забавянето на доставката с пет месеца обаче накара купувачът и изпращачът да реализират съглашение за отменяне на поръчката, показаха в известие през вчерашния ден вечерта от украинското посолство в Ливан.

Според уеб страниците за следене на морския трафик, "Разони" е дебаркирал през днешния ден вечерта в турското средиземноморско пристанище Мерсин. Информационният уебсайт "Мидъл Ийст Ай" (Middle East Eye) разгласи, че в Турция е бил открит нов покупател за превозената царевица.

Според Ахмед ал Фарес от морската организация " Ашрам", представен от уеб страницата, "товарът е бил продаден и ще се разтовари в Мерсин".

Възобновяването на износа на украински зърнени култури стана допустимо след подписването на съглашение от Русия и Украйна благодарение на Организация на обединените нации и Турция, чиято цел беше ограничението на международната зърнена рецесия.

Представителят на Организация на обединените нации Фредерик Кини, който дава отговор за спазването на съглашението, удостовери също през днешния ден, че износът на пшеница ще стартира от идната седмица, откакто корабите, натоварени с царевица и блокирани на украинските пристанища от началото на съветската инвазия, съумяха да потеглят.

"Наблюдаваме непрекъснат растеж в броя на корабите, които идват и отплават. Това е едно положително начало", добави той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.