• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Силвия Великова: Промяната в антикорупционната сфера ще дойде с разкрития от Цацаров

Силвия Великова: Промяната в антикорупционната сфера ще дойде с разкрития от Цацаров

/КРОСС/ "Промяната в антикорупционната сфера ще дойде с разкрития от Цацаров. Започва промяна в съдебната система, но тя ще бъде мъчителна. Няма да бъде и без съпротива. Единственият начин Гешев да подаде оставка е тези, които са го избрали, да му кажат да го направи". Това заяви за "Твоят ден" журналистът Силвия Великова.

По думите й смяната на Гешев ще е много трудна, макар и Захарова да е отявлен критик на статуквото в системата. "Цацаров няма да се даде лесно. Сотир Цацаров искаше да изпревари събитията или да държи инициативата доведе до оставката му. Важно е дали службите действат по доказателства или конюктура и дали той може да изпълнява задълженията без допуск до класифицирана информация. Така процедурата по смяната му може да се забърза. Министър Наталия Йорданов ще има самостоятелна, силна позиция", смята тя. И допълни, че ГЕРБ са дали знак, че ще подкрепят промени, но могат да станат жертва на прокуратурата.

Относно възможните наследници на Цацаров журналистът каза, че по изискванията ще си проличи дали ще се избира конкретна личност или началник на орган, който да върши работа.

Великова подкрепи конституционните промени във фигурата на главния прокурор и посочи, че това ще ограничи злоупотребите. "Това обаче е свързано със смяната на Гешев. При Цацаров във втората част на мандата си пролича залитане към властта. Той е много силен и много добре подготвен. При Гешев има полицейски нюанс, пример е присъствието му на акции. Мисля, че няма да си тръгне сам", сподели журналистът. И подчерта, че очаква да се видят текстове, които да инициират промяната в съдебната система, тъй като до момента се говори само за намерения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Стефан

Силвия Великова е поредният псевдо-журналист, инсталиран на топло място в БНР от олигархът Иво Прокопиев!

17.01.2022 11:47:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.