• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Борислав Цеков: Мисля, че това беше акт, който не трябва да се допуска в една сериозна правова държава

Борислав Цеков: Мисля, че това беше акт, който не трябва да се допуска в една сериозна правова държава

/КРОСС/ В предаването „Още от деня" по БНТ Борислав Цеков каза, че актът на президентът има изцяло политическа стойност. „Той е елемент от противопоставянето му с партиите в парламента - нещо, което от гледна точка на конституционното право не бива да бъде толерирано, тъй като президентът следва да спазва статуса на неутрална власт, а не да бъде страна в текущите политически борби."

9 или 7 г. да бъде мандатът - има решение на КС, което казва, че когато органът се е забавил прекомерно с излъчването на членове на КС, това се приспада от 9 годишния мандат и въпреки, че това решение беше публично оповестено, се оказа, че НС се опита да надхитри Съда, заяви Цеков. „Мисля, че това беше акт, който не трябва да се допуска в една сериозна правова държава."

Велислав Величков каза, че президентът не отиде на полагането на клетвата на конституционните съдии, защото смята, че те не са избрани спрямо Конституцията. „Това беше негов знак. Но неговото неприсъствие не можеше да породи правен ефект., но това не носи последствия и днес двамата са конституционни съдии, положили клетва".

Президентът има право на изявление, включително и към НС, заяви Цеков. „Той призова двамата избрани да не полагат клетва докато КС не реши този въпрос."

БНТ, „Още от деня"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Президента Радев бе на страната на правовата държава и на справедливостта, което отсъства в партийните противоборства. Президента е олицетворение на морала в държавата.

27.01.2024 08:52:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.