• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Андрей Цеков: Обединяващите приоритети са по-силни от временните дрязги

Андрей Цеков: Обединяващите приоритети са по-силни от временните дрязги

/КРОСС/ Обединяващите приоритети са по-силни от временните дрязги. Това заяви в студиото на Събуди се" министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

„Управлението винаги е в риск, особено когато то се крепи на мнозинства между партии, които по принцип са политически опоненти. В настоящата ситуация няма кой знае каква сензация", поясни той.

„Участъкът Ботевград-Мездра е част от бъдещата магистрала, която трябва да свърже Видин с Ботевград оттам със София посока „Кулата" през магистрала „Струма", за да осигури свързаност между Гърция и Румъния през България. По договор този участък трябва да бъде готов в края на 2025 г., като в края на тази година предстои да се отвори трасето за движение, но ще продължат работите по изграждането на мостовите съоръжения", обясни Цеков.

„Истината е, че у нас едновременно строим 5 магистрали, което не е нормално за една държава. Бюджетът е една рамка, която дава гъвкавост на министрите да инвестират пари там, където се строи. В бюджета на АПИ има 2 милиарда и половина и съм сигурен че в момента, в който бъде разрешен правният казус с индексиране на цените по договори за „Хемус" ще се активира строителството. Това ще стане до края на годината", поясни още регионалният министър.

Той коментира и новината, че тол камерите вече ще снимат за превишена скорост.
„Националното тол управление разполага с над 300 рамки на които са монтирани камери. Те са високо технологични и имат възможност да засичат моментна и средна скорост. Досега не бяха сертифицирани за такъв тип измервания. Подадохме документи за сертификация и процесът вече е завършен", каза още Андрей Цеков.

Относно протеста по време на мача България-Унгария, той каза следното:

„Не трябваше да се допуска събиране на враждуващи агитки, които са емоционални хора, на едно място".

Той коментира и състоянията на 14 участъка на пътища, които са проверени през октомври.

„Установен е един участък с пропадане и слягане на асфалтовата настилка, а при 3 има недостатъчна дебелина на асфалта. Проверени са 7 моста, като при всички са установени конструктивни дефекти. Поканили сме всички изпълнители да ги отстранят за собствена сметка", твърди министърът на регионалното развитие.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Обединяващият приоритет се оказа дерогацията на руския петрол по указания от вън. Друг приоритет няма. Не отклонявайте вниманието. Враждуващите агитки се обединиха в протеста и това е бе проблема.

18.11.2023 11:20:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.