• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Теменужка Петкова: Увеличение на цената на топлинната енергия няма основания да има и няма да има

Теменужка Петкова: Увеличение на цената на топлинната енергия няма основания да има и няма да има

/КРОСС/ „Хората трябва да са абсолютно наясно и да са спокойни, че увеличение на цената на топлинната енергия няма основания да има и няма да има”, каза в предаването „Събуди се” по Нова телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„Може би колегите от КЕВР не можаха да обяснят добре това, което са направили като изчисления, като методика, на база, на която е определена цената на топлинната енергия. Оттам дойде голямото объркване, в резултат на което някой взе абсолютно несъпоставими цифри и направи един извод, че цената на топлинната енергия се увеличава с 22 процента.

Истината е съвсем различна. Вие знаете, колко важни преговори проведохме с нашите колеги от "Газпромекспорт" и какви добри резултати постигнахме. Такова рекордно намаление на цената на природния газ за българския пазар никога не е имало. Няма как цената на топлинната енергия при тези параметри на природния газ, да се увеличи. Истината е, че цената на топлинната енергия ще намалее с 14 процента, спрямо цената на топлинната енергия за настоящия регулаторен период", обясни министърът.

По думите й, това ще се случи от новия регулаторен период от 1 юли 2020 г. до 30 юни 2021 г.

„За да могат хората да са абсолютно наясно и да са спокойни, че увеличение на цената на топлинната енергия няма основания да има и няма да има, ще кажа само следното, средната цена на топлинната енергия за този регулаторен период е 93 лв., а цената на топлинната енергия за следващия регулаторен период на база на определената средна годишна прогнозна цена е 80 лв.

Оттук става ясно, че цената на топлинната енергия за следващия регулаторен период ще бъде с 14 процента по-ниска от настоящата", каза още Теменужка Петкова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Петкова, това е ясно. Повече ме вълнува въпросът как се борите с практиката, като основание за каквото и да било повишение да служи вашата некадърност. Като се започне от затварянето на първите блокове на Козлодуй и се мине през разбивката на системата на отделни играчи по вида дейност, микса от енегии, студения резерв, през диверсификацията, прости ми Господи, свободния пазар и борсата, всичко е или некадърност или зъл умисъл, в резултат на които цената на енергиите у нас е драматично висока, съпоставима с тази в Германия, където валовия продукт и доходите са несъизмерими с нашите. Най-добре млъкнете всички, че от смешни станахте силно дразнещи.

07.06.2020 11:21:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.