• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Хампарцумян: Българите не трябва да се страхуват от влизането в еврозоната

Хампарцумян: Българите не трябва да се страхуват от влизането в еврозоната

/КРОСС/ Все още има шанс до януари 2024 г. България да влезе в еврозоната. Такова мнение изрази в студиото на „Събуди се" банкерът Левон Хампарцумян. По думите му българите не трябва да се страхуват от приемането на еврото. И допълни, че хората в държавите, които са в еврозоната, живеят по-добре.

„Възможно е да приемем еврото до 2024 г., ако има политическа мотивация. Виждам я в някои хора, например във вицепремиера Пеканов. Той прави всичко по силите си", смята банкерът. 

Хампарцумян заяви, че от години цените у нас растат, но през 2022 г. скокът е по-рязък. „Дано и продуктите да стават по-качествени с увеличението. Най-висок е скокът на цените при базовите продукти, които всички ползваме. Има доста прогнози, че догодина инфлацията ще спадне и нещата ще се нормализират бавно. Освен това, има и сезонност в цените. Нормално е януари и февруари пресните зеленчуци да бъдат по-скъпи, отколкото юни и юли. Търговците вдигат цените дотам, докъдето клиентите все още купуват", поясни банкерът.

Според него има и редица други фактори, освен войната в Украйна и последиците от COVID кризата, за високите цени.

„Трябват нови енергийни политики. Модерната държава може да регулира нормите, но да говори за ценообразуване с веригите ще бъде едно пиарско мероприятие, което няма да е ефективно", заключи Хампарцумян.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

що го пускате тоз мазник станал милионер от наште лихви и такси у банката???

30.11.2022 17:15:13

Анонимен

Разбира се, че ти няма от какво да се страхуваш, нагушил си се достатъчно за наша сметка, а на всичкото отгоре не си и българин, за да говориш от наше име.

26.11.2022 12:14:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.