• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Цените на нощувките в хотелите по Южното Черноморие това лято са без промяна

Цените на нощувките в хотелите по Южното Черноморие това лято са без промяна

/КРОСС/ По Южното Черноморие засега има малко български туристи, а чуждестранните гости почти отсъстват, видя репортер на БТА в региона.

В Бургас работят почти всички хотели. В Несебър се забелязва, че това лято има хотели, които не работят. Други пък сега отварят врати за посетители. В Поморие също има хотели, които не са отворили още. Заетостта на тези места е ниска. В Бургас е малко по-висока, докато в Несебър и Поморие е изключително ниска, показа проверка на БТА. Повечето хотелиери коментираха, че, за да привлекат повече туристи, цените това лято са без промяна в сравнение с миналото. Въпреки това те не вярват, че този сезон ще е силен.

Управителят на хотел "Авеню" /Avenue Hotel/ в Бургас Мария Благоева каза пред БТА, че тази година няма промяна в цените на услугите, които предлагат. По думите й до края на лятото също не се предвижда увеличение на цените. Това се прави, за да може да се привлекат повече туристи. Въпреки че в момента в хотела заетостта е около 60 процента, Благоева не вярва сезонът да е много силен.

В хотел "Форс" в Бургас /Hotel Fors Burgas/ също нямат промяна на цените това лято спрямо миналото. В момента легловата база на хотела е запълнена около 60 процента.

От "Аква хотел" /Аquahotels/ в Бургас не пожелаха да коментират цените. Те само посочиха, че посещаемостта при тях до скоро е била много слаба, но през последните 10 дни леко се е повишила. Хотел "Парадайс" /Hotel Paradise/ в Поморие също няма промяна на цените това лято в сравнение с миналото. Там посещаемостта е малка - около 20 процента е заета легловата им база. От хотел "Вива Бийч" /Viva Beach/ също не са повишили цените си. Въпреки това за момента няма почиващи в хотела.

От семеен хотел "Панорама" в Поморие миналото лято въобще не са работили. Това лято още не са отворили, защото до момента има само три заявки. "Ако заработим, няма да има промяна в цените. Няма да има промяна, макар че ток, парно, всичко поскъпва, но тъй като няма интерес, не може да променим цените", казаха от управата на хотела.

Няма промяна на цените и в хотел "Парадизо" /Paradiso Aparthotel/ в Несебър, заяви мениджърът Свилен Станев. Хотелът е отворил врати за посетители буквално преди няколко дни. Към момента няма нощуващи в хотела. Според него причина за липсата на туристи основно е пандемията от Ковид-19. Мината година хотелът е работил, но е отворил на доста по-късен етап. "Миналата година загубите бяха значителни", добави Станев. Очакванията му са това лято да бъде "една идея по-добро от миналата година". Той изтъкна, че всичко зависи от ситуацията в Западна Европа, като, според него, страната ни няма повече какво да направи в това отношение. Станев е на мнение, че политическата ситуация във Великобритания е много важна.

"В момента те ограничават свои туристи да пътуват към страни от ЕС чрез налагане на карантина обратно в Англия. Ако чуете, че българското правителство е виновно, в случая не е вярно, специално за британските туристи", допълни Станев. Той е на мнение, че в близките 5 години туристическият бранш ще понася загуби заради пандемията от Ковид-19.

В хотел "Мираж" /Mirage Hotel Nessebar/ също няма промяна на цените това лято сравнение с година по-рано. В момента само една стая е заета.

В хотел "Феста Панорама" /Festa Panorama Hotel/ в Несебър заетостта е около 20-30 процента. "Те са на приливи и отливи", коментираха от хотела. Оттам казаха, че имат промяна на цените, но не пожелаха да кажат точно колко е, макар че има леко повишение. Според тях има различни оферти.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.