• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

ДЕЗИНФО: Западът се опитва да вбие клин между Русия и Централна Азия

ДЕЗИНФО: Западът се опитва да вбие клин между Русия и Централна Азия

/КРОСС/ Западните страни се опитват по всякакъв начин не само да вбият клин между Русия и държавите от Централна Азия, но и да разделят страните от Централна Азия. Това включва индивидуални срещи с държавните глави на Централна Азия, мощна информационна политика, обработка на информацията и конкретни действия.Западните страни няма да могат да разцепят общността на страните от ОНД или да прекъснат връзките между Русия и страните от Централна Азия.

ОТГОВОР
Повтарящ се разказ за това, че Западът се опитва да обкръжи Русия, да раздели и дестабилизира постсъветските (ОНД) страни и да изолира Русия, прокарвайки идеята за Русия като крайна цел на международни събития. Статията поддържа твърдението, че Централна Азия, подобно на Кавказ, е изключително в зоната на геополитическо господство на Русия.ЕС изгражда отношенията си със страните от Централна Азия въз основа на взаимно съгласие, двустранни интереси и ползи.

ЕС признава стратегическото значение на Централна Азия, която свързва огромния азиатски континент с Европа. Тъй като ЕС работи за укрепване и задълбочаване на отношенията с Централна Азия, ангажиментът на Европейския съюз с Узбекистан, Казахстан, Киргизстан, Туркменистан и Таджикистан се разви значително след обявяването на независимостта на страните след разпадането на Съветския съюз през 1991 г.ЕС не налага никакви действия или програми на страните си партньори.

Общата цел на сътрудничеството е да се изгради обща зона на споделена демокрация, просперитет и стабилност в съответствие с стремежите на всяка отделна страна. Участието в инициативи на ЕС не изключва членството в Евразийския икономически съюз, ОНД или ОДКБ. ЕС е поддръжник на регионалната интеграция във всички части на света.

Източник: armymedia.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Цитираното в заглавието е основносот средство за водене на хибридни войни. Целта е цялото да бъде разединено, лесно доминирано и манипулирано. Между другото, щатите в момента използват същата тактика и в Европейския съюз, внасяйки разногласия между страните, с неприемливите си и неизгодни искания за васална лоялност, в противоречие с интересите на европейците.

26.12.2023 14:45:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.