• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Филм за 30 годишната история на театралните награди "Аскеер" по БНТ

Филм за 30 годишната история на театралните награди "Аскеер" по БНТ

/КРОСС/ „Дългият път към нощта на Аскеер" е заглавието на нов документален филм, който БНТ1 ще излъчи на 29 юни от 22 часа. Лентата е с времетраене 58 минути и е първият документален разказ за създаването и историята на театралните награди Аскеер.
БНТ е свързана с престижната награда от самото й създаване - в Златния фонд се пазят всички заснети церемонии, с изключение на първата, която не е била снимана с камера. Тя се е състояла в НДК през 1991 година и е продължила само 45 минути. От нея са запазени само няколко снимки, които екипът на филма издири и ще покаже.
Филмът отново ще срещне зрителите с големи имена на българската култура, много от тях вече не са сред нас. Ще си припомним затрогващите реакции на любимци на българската публика, носители на наградата през годините -как се чувства Йорадн Радичков, получавайки своя Аскеер, как Татяна Лоловани кара да се смеем, защо плаче Мария Каварджикова и за какво тъгуват Юлия Огнянова и Иван Кондов.
Специално за филма са заснети интервюта с големия Васил Михайлов, Миро Пашов, директор на театър „Българска армия", Диана Добрева, трикратен носител на Аскeер и режисьор на церемонията в десет поредни години, Милен Миланов, дългогодишен председател на фондация „Аскеер", Влади Люцканов - актьор и дългогодишен режисьор на церемонията, Георги Чапкънов-Чапа, автор на статуетката на наградата, Ивайло Христов, актьор, режисьор и дългогодишен участник в церемонията. Някои от тях споделят неизвестни до сега факти, останали зад кулисите.
Във филма ще видим и цяло съзвездие млади актьори и изгряващи звезди.
Лентата носи духа на типичния за церемонията „Аскеер", мюзикъл - спектакъл, и включва редица знакови откъси от церемониите през годините. Сценарист е Албена Александрова, а режисьор - Станислав Терзиев.
Гледайте документалния филм „Дългият път към нощта на Аскеер" по БНТ1 на 29.06.2020 г., понеделник от 22 часа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.