• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Франция блокира договор за доставка на 1,8 млрд. ваксини на Pfizer за ЕС

Франция блокира договор за доставка на 1,8 млрд. ваксини на Pfizer за ЕС

/КРОСС/ Франция отлага окончателното подписване от Европейския съюз (ЕС) на договор с американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech за доставка на 1,8 милиарда дози ваксина срещу новия коронавирус на общността до 2023 година. Това съобщи германският вестник Die Welt, позовавайки се на дипломатически източници, цитиран от Агенция "Фокус" .

Според изданието договорът е трябвало да бъде одобрен от колегията на Европейската комисия миналата седмица, но това не се е случило. Единодушното одобрение е предпоставка за подписване на документа и предаването му на страните членки на общността.

В много отношения причината за блокирането, според Die Welt, се дължи на позицията на европейския комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон в полза на увеличаването на капацитета за производство на ваксини на ниво ЕС. Бретон на заседание на Съвета на ЕК се противопостави на договора с Pfizer и BioNTech. Европейската комисия обаче отказа да потвърди тази информация.

Както пише вестникът, френският представител в комисията на ЕС за обществени поръчки за ваксини умишлено забавя процеса на договаряне. Претекстът е повтарящи се проблеми, технически въпроси и искания за разяснения. Според дипломатическия източник на вестника в ЕС Париж изглежда се стреми да премести производствените мощности във Франция, за да произвежда препарата, разработен от консорциума BioNTech-Pfizer.

В същото време на територията на самата Франция, както напомня изданието, няма фабрики, произвеждащи сертифицирани ваксини на базата на иРНК.

На 6 май ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че Европейският съюз е близо до подписването на нов договор с американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech за доставка на 1,8 милиарда дози ваксини на общността до 2023 г.

Според нея ЕС ще "ваксинира 30 европейци всяка секунда". Според официалната стратегия за ваксинация, одобрена от ЕК, Европейският съюз трябва да завърши имунизацията на 70% от възрастното население до края на септември.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Смърт на медицинския фашизъм на дълбоката държава!

ДАВАТ СЕ 1.5 млн. ЕВРО НА ВИРУСОЛОГЪТ, КОЙТО УСПЕЕ ДА ИЗОЛИРА И ДОКАЖЕ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ВИРУСА COVID-19! Все още никой не е взел парите !!!! 06.05.2021 Може да бъде изображение с 4 души и текст, който гласи 'PASSPONTE Henna Maria 100NOT CONSETT 14. Has everyone heard of this challenge? 1.5M € to the virologist, who is able to actually prove the existence of the SARS-COV-2 SARS- and isolate the virus. Why has nobody claimed the the prize yet? i ISOLATE TRUTHFUND S S samueleckert.net Isolat Truth Fund- Samuel Eckert' Henna Maria, е финландска активистка, говореща перфектно финландски, английски и испански език! „Всички вирусолози лъжат себе си и публиката, когато твърдят за съществуването на болест, предизвикана от вируси, като – SARS -CoV-2. . Само от фрагменти на умиращи клетки, вирусолозите представят структура на генна „секвенция“ и я пробутват, като факт! . Следователно тестовете нямат абсолютно никакъв смисъл и са абсолютно излишни!“ https://www.facebook.com/100011389044151/posts/1619464178443201/?sfnsn=scwspwa Превод Ива Иватта

07.05.2021 17:38:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.