• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Проф. Георги Рачев: Очакваме много високи температури през април, но днес започват валежи

Проф. Георги Рачев: Очакваме много високи температури през април, но днес започват валежи

/КРОСС/ През април можем да очакваме много високи температури. Затоплянето започва още от понеделник, като в средата на следващата седмица те ще стигнат до 18-19 градуса. Това каза пред БТВ климатологът проф. Георги Рачев.

До края на следващата седмица обаче се очакват обилни валежи в ниските части на страната и снеговалежи във високите планини.

"Валежите започват от днес и ще вали, вали чак до неделя и през целия изборен ден", каза той.

"Хората в изборните секции да са облечени добре, защото в късните часове на 4 април ще стане много студено", добави проф. Рачев.Според него, ако предстоящите валежи се осъществят в прогнозния си обем, то язовир "Камчия", който на 1 декември бе празен, още понеделник или вторник ще започне да прелива. За 120 дни в него са влезли 120 млн. куб. м.

Времето в Европа е разнородно - от обилни валежи до рекордно високи температури в Южна Франция. По това време от годината температури от порядъка на 25-26 градуса са доста необичайни дори за южната част на Франция, но не е нещо изключително. Да не забравяме, че от вторник страната ще бъде напълно затворена. Хората използват и най-малката възможност да излязат навън", обясни климатологът.

Проф. Рачев допълни, че през 2005 г. 70 000 възрастни граждани на Франция и Германия са загубили живота си преждевременно именно в резултат на невероятни жеги".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.