• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

61 нови случая на коронавирус във Варна, 58 от тях - в дом за възрастни хора

61 нови случая на коронавирус във Варна, 58 от тях - в дом за възрастни хора

/КРОСС/ Най-много от последно установените случаи са във Варна, където 61 души са дали положителни проби за COVID-19. От тях 58 са от Дома за възрастни хора "Св. Георги". До момента починалите там са трима. Още двама са в тежко състояние.

Двете отделения на Варненската университетска болница "Света Марина" са изцяло заети от пациенти с COVID-19. Там леглата общо са над 70. За да могат да се поемат и други болни в тежко състояние в следствие на коронавируса, в още две здравни заведения в града се разкриват общо 32 места. 20 във Военноморска болница и 12 в "Света Анна".

262-ма са настанените в Дома за възрастни хора "Св. Георги" край Варна. От тях 82-ма са с положителни PCR тестове за COVID-19. Сред заразените има и шестима души от персонала - доктор, медицински сестри и санитарка. Най-тежко е състоянието на лекаря, както и на един от обитателите на дома. Те се лекуват в Университетската болница "Света Марина" в града. Останалите заразени от дома са в сравнително добро състояние, не се нуждаят от болнично лечение, но са изолирани от другите възрастни хора.

"На отделен етаж са. Мисля, че това е по-удачно, отколкото да ги местим в това състояние, да ги пръскаме по болниците. В такъв тип заведения хората са трудноподвижни, над 80 години, поне с едно придружаващо заболяване, така че взехме решение на щаба да останат там", заяви областният управител на Варна Стоян Пасев.

Заради увеличаващите се случаи със заразени възрастни хора, настанени в социални заведения, беше извършена прокурорска проверка в 6 области на Северна България. В дом "Свети Георги" във Варна бяха открити нарушения.

"Нарушения дотолкова изпълняване на разпорежданията на РЗИ беше съставен акт и това е единственото. Мисля, че в момента сме в диалог със стопаните на старческия дом и всичко върви така, както трябва, да се полагат адекватни грижи за тези болни от COVID-19", допълни Пасев.

Във Варна има заразена с коронавирус жена и в друг старчески дом - "Гергана". Състоянието й не е тежко. Тя е извън дома и се лекува при близките си. До края на деня ще бъдат готови тестовете на всички контактни.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.