• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Варна попадна в топ 5 на най-подценяваните дестинации

Варна попадна в топ 5 на най-подценяваните дестинации

/КРОСС/ Варна влезе в класация на списание „Форбс" за петте най-подценявани градове за посещение на Балканите. В списъка на престижното бизнес списание присъстват места в Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина и Северна Македония.

„Въпреки че често е засенчвана от столицата София, Варна има един особено примамлив атрибут за туристите - бреговата ивица" - така започва статията на списанието, която разказва за морската ни столица като един от водещите подценявани градове.

„За втори път това популярно световно списание ни отразява. Смея да кажа, че това е една чудесна реклама за Варна. Нашият град вече 100 години развива морски туризъм. Популярен е в цяла Европа и не само. Бих казала и в много други страни от Близкия Изток", коментира Соня Георгиева от Дирекция „Туризъм" в Община Варна.

Оказва се, че голяма част от хотелите в града са пълни, дори и извън активния летен сезон. „Определено ни липсва самочувствие. На варненци, на бизнеса във Варна, защото допреди години, ако си пожелавахме градът да бъде туристическа столица на четири сезона, определено това вече е факт", смята председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

„Като гледам резервациите за зимата - определено, тя не е като лятото - това е ясно, но със сигурност зимните ни месеци вече не са това, което бяха. Имаме доста голямо увеличение на туристопотока, а и изобщо на гостите, които посещават Варна", добави Косев.

Освен морето и хотелите, само във Варна може да бъде видяно и най-старото обработено злато в света. „Никъде другаде в целия свят няма такова скупчване не само на благороден метал. Нямаме свидетелство за толкова ранна сложна организация на човешкото общество, появила се като протодържава 1000 години преди Месопотамия и Египет. Във всеки един музей на България, на Европа, може да видите римско въоръжение, гръцка керамика, но само във Варненския музей може да видите находките от Варненския некропол", каза Владимир Славчев от Археологически музей - Варна.

Варненци и гостите на града посрещат с усмивка новината, че морската столица е в престижната класация. „Варна може да предложи всичко. Въпросът е да се рекламира добре. Защо, когато излезем навън, си казваме: „Господи, колко хубави неща има, но нашето е по-хубаво". Трябва ли винаги да правим паралел с другите неща? Във Варна има всичко", смята поетът и шоумен Кирил Аспарухов.

„Аз съм бил на много места по света, включително и в Америка. От Варна по-хубав град за живеене няма. Всичко е на една ръка разстояние и градът не е пренаселен. Заведенията са невероятни, ресторантите са хубави. Море има", посочи Александър Стоянов.

Разбира се, освен всичко друго, Варна може да се похвали и с богата културна програма. И ако все пак сте се пренаситили с опера и театър, с удоволствие може да се насладите на уличните музиканти в центъра на града.

Източник:NOVA

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.