• 03 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8039
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 2.0015
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Коста Стоянов: Всички варненци знаят, че кметът не ходи на работа, не знае проблемите в града

Коста Стоянов: Всички варненци знаят, че кметът не ходи на работа, не знае проблемите в града

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по бТВ Коста Стоянов, каза че е строителен инженер, има 18 г. опит в общинска администрация. „Семеен съм, с две деца, роден и учил съм във Варна. Искам да променя начина на управление на Варна, защото тя не се управлява по правилния начин. В момента Варна се управлява в полза на управляващите. Ние искаме да го променим и да направим управление в полза на Варна и гражданите на Варна".

Всички варненци знаят, че кметът не ходи на работа, не знае проблемите в града, обясни Стоянов. „Той всъщност е дал управлението на други хора и той е кукла на конци. Управлението е в ръцете на местни бизнес структури, които обслужват само своите интереси."

Варна в момента е мръсен и неугледен град, категоричен е Стоянов. „Градоначалникът като го няма, администрацията не работи. Има райони без никаква инфраструктура, нямат достъп до имотите си, нямат ВиК, нямат улично осветление. Кметът не хае за проблемите на хората".

Във Варна се правят ремонти на уличната мрежа предизборно, улиците се поливат с вода с водоноските, а не се мият и отново предизборно, заяви Стоянов. „По сигнал на жители в район Погребите как се асфалтират улиците. Оказа се, че нямало проект, работили каквото им каже строрителният техник. Контрол от общината също няма, строителен надзор няма, това е недопустимо".

Когато ние започнем да управляваме ще има плановост на ремонтите, допълни Стоянов.

Във Варна няма правилно планиране, няма взаимодействие между институциите, заяви още Стоянов. „Ние ще управляваме по правилния начин".

Аспаруховият мост все още има годност да се ползва, но след няколко години ще бъде в предаварийно състояние и затова и там трябва да се започнат моментално спешни действия, заяви Стоянов. „Имаме и други проекти - проекти за опитимизация на градския транспорт. В момента автобусите са крайно недостатъчни. Те трябва да са около 180 броя, а те са около 100-120. Трябва да се създадат буферни паркинги, които да бъдат обвързани с линиите на градския транспорт, за да бъде по-свободна централната част на Варна".

Има и идея да се прави местен референдум за натовски бази около Варна, заяви Стоянов. „Ако това е част от националната сигурност, ние смятаме, че там трябва да бъде разположена българска армия, защото в натовска база никой не може да влезе. Варна трябва да се развива в сферата на туризма. Аз лично ще изляза да протестирам срещу натовска база във Варна."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.