• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Руското посолство във Вашингтон: Позицията на САЩ по МНС прилича на вяла шизофрения

Руското посолство във Вашингтон: Позицията на САЩ по МНС прилича на вяла шизофрения

/КРОСС/ Администрацията на САЩ, в името на геополитическите си интереси, подкрепя безпрецедентната правна "вакханалия" на Международния наказателен съд (МНС). Това заявиха от руското посолството във Вашингтон, предава ТАСС.

"Позволявайки си да правят неприемливи изявления за руския лидер, американските власти умишлено премълчават собствените си „зверства" в Ирак, Югославия, Либия и Виетнам. Днес всички местни власти повториха в унисон, че Международния наказателен съд (МНС) не е указ за Съединените щати. Тази позиция напомня на бавна шизофрения", отбеляза дипломатическо ведомство в своя телеграм канал.

Служители на посолството посочват, че Съединените щати не признават юрисдикцията на МНС, с изключение на настоящото решение.  Освен това представители на ведомството също така отбелязват, че Вашингтон предприема омразни мерки срещу Руската федерация, като например налага икономически санкции на ръководството на Съда.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

„Ако президентът Путин реши да посети която и да било страна от подписалите споразумението на Международния наказателен съд, то той ще бъде арестуван в нея - това каза на влизане на заседанието на Съвет "Външни работи" върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел” - БНР. Как не му е неудобно да лъже на стари години или по-вероятно вече да е много изкуфял. Защо президента на Косово, Хашм Тачи, който в момента е съден в МНС, трябваше да се откаже от президентския си пост, за да се започне съдебна процедура. Друго, което е много по-важно - президентите отиват на посещение по покана на съответната страна. Коя ще покани руския президент, за да го арестува?

20.03.2023 13:35:27

Анонимен

Прави впечатление, че от медиите се използва масово термина „обвинение” по отношение на руския президент. Какви се тези журналисти, които не знаят, че обвинение се повдига от прокурор пред съда, когато са събрани достатъчно убедителни доказателства. Чии прокурори се явяват тези журналисти при това извън залата на съда.

18.03.2023 22:01:10

Анонимен

Беше ми много тъжно как българските медии и в лицето на видни журналисти представят манипулативно възможността за арестуването на президента Путин и изправянето му пред съд. Удобно бе пропуснато името на бивш президент, срещу който в момента се води процес в МНС. Президентите се ползват с имунитет както във вътрешен юридически план, така и в международен. Президентите, които са били изправени пред съда в Хага вече не са били президенти, или сами са се отказали и са били предадени доброволно от самите държави. По отношение на статута на президента в България се произнесе и ВКС във връзки с амбиции да бъде разследван.

18.03.2023 20:34:34

Анонимен

Решението на МНС в Хага за арестуването на руския президент Путин е политически акт по няколко причини. Той не може да бъде арестуван никъде по света заради своя президентски имунитет. Никой не акцентира върху мотивите на съда, които са за „предполагаеми военни престъпления”, което означава, че няма доказателства. В този съд преобладаваща част са американски съдии. Независимо от всичко българските медии изкараха тази новина в извънредни съобщения и на първо място, като че ли ха-ха Путин ще бъде арестуван всеки момент. Ефекта от всичко това е да се разчовърка лай…. на русофобското дружество. Един от тях се изцепи по националната телевизия да поучава китайският президент, на който предстои среща със своя руски колега. Добре, че го прекъснаха, защото се отиваше към голям дипломатически гаф, а водещите останаха със замръзнали погледи.

18.03.2023 11:48:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.